Gunay Uslu nieuwe CEO CorendonGunay Uslu nieuwe CEO Corendon
Back Back Nieuws

Gunay Uslu nieuwe CEO Corendon

01 december 2023

Gunay Uslu is benoemd als Chief Executive Officer van reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij Corendon. Zij volgt hiermee Steven van der Heijden op. Eerder was Uslu ook al werkzaam voor Corendon, laatstelijk als directeur Hotel Development. Naast Uslu wordt Harry Nigten benoemd als Chief Financial Officer en Simone van den Berk als Chief Operating Officer. Samen met Steven van der Heijden en oprichter en eigenaar Atilay Uslu, beiden in een niet-statutaire rol, vormen zij vanaf 10 januari de vijfkoppige directie van het bedrijf. Atilay Uslu blijft zich daarnaast bezighouden met de Corendon hoteltak en de organisatie op Curaçao.

Voelt als thuiskomen

Vanaf het begin is Gunay Uslu (51) betrokken geweest bij Corendon, het bedrijf dat is opgericht door haar broer Atilay. Samen met hem bouwde ze eind jaren negentig de reisorganisatie op. Ze studeerde cultuurgeschiedenis aan de UvA en promoveerde in 2014. Daarna combineerde zij een docentschap aan de UvA met verschillende bestuurlijke en toezichthoudende functies in de culturele sector. In 2015 kwam ze weer deels bij Corendon werken, ditmaal bij de hoteltak. Als directeur Hotel Development heeft zij onder meer Het Corendon Village hotel in Badhoevedorp en het Mangrove Beach Resort op Curaçao ontwikkeld. Gunay Uslu was vanaf januari 2022 staatssecretaris van Cultuur en Media in het kabinet Rutte IV.

Gedroomde CEO

Steven van der Heijden (63) heeft een decennialange carrière in de Nederlandse reisbranche achter de rug. Hij sluit zijn carrière in de reisbranche af als parttime directielid van Corendon waar hij zich vooral bezig zal houden met de coaching van de nieuwe directieleden en een aantal strategische projecten.

Steven van der Heijden: ‘Ik zie Gunay als mijn gedroomde opvolger. Ze kent het bedrijf door en door en weet wat er nodig is om het succes van Corendon verder uit te bouwen.’

Nieuwe directie van start

Naast CEO Gunay Uslu, worden Harry Nigten als CFO en Simone van den Berk als COO benoemd. Ook zij zijn geen onbekenden in de reiswereld. Harry Nigten (54) werkt sinds 2015 bij Corendon als Director Business Controlling en Business Intelligence en is lid van het MT. Simone van den Berk (49) werkt sinds 2015 bij Corendon als Director HR, Communications & CSR en is lid van het MT. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!