Grote renovatie Leonardo Hotel Breda City Center Grote renovatie Leonardo Hotel Breda City Center
Back Back Nieuws

Grote renovatie Leonardo Hotel Breda City Center

02 november 2023

Leonardo Hotel Breda City Center wordt gerenoveerd. De komende maanden zal het hotel, gelegen aan het Stationsplein, gefaseerd een transformatie ondergaan. De verbouwing betreft niet alleen de algemene ruimtes in het hotel, maar ook 40 hotelkamers zullen grondig worden aangepakt. Tijdens de verbouwing, die deze week van start is gegaan, zal het hotel openblijven voor gasten. De volledige renovatie van het hotel zal naar verwachting vóór de zomer van 2024 voltooid zijn. 

Sinds de opening van het hotel in 2005, destijds als Apollo Hotel, heeft het een blijvende indruk achtergelaten op de gasten. Gedurende de daaropvolgende jaren heeft het hotel geen grootschalige renovaties meer ondergaan. De renovatie van het hotel markeert een belangrijke stap in lijn met de groeiambitie van de hotelketen, waarbij zowel op marktuitbreiding als voortdurende productverbetering wordt gericht. ‘Hoog tijd voor vernieuwing die de kenmerkende allure en uitstraling van Leonardo Hotels zal garanderen’, aldus Priscilla Seoram-Jackson, General Manager Leonardo Hotel Breda City Center.

De renovatie omvat onder andere 40 hotelkamers, zes vergaderzalen, de receptie, de lobby, de bar, het restaurant en het souterrain. In 2009 ondergingen de 40 kamers, gelegen in het voormalige postkantoor van Breda, al wel een ‘soft refurbishment’. In februari van dit jaar kregen de 48 kamers in het in 2009 opgeleverde en aangrenzende nieuwbouwgedeelte al een vergelijkbare refurbishment.

Nieuwe faciliteiten

Daarnaast zal Leonardo Hotel Breda City Center na de verbouwing ook beschikken over een fitnessruimte en een nieuw restaurantconcept: ‘Chef’s Food & Drinks’. Dit concept, voor ontbijt, lunch en diner, werd eerder al geïntroduceerd bij Leonardo Hotels in Papendrecht, IJmuiden en Groningen. Het nieuwe restaurant zal onder andere een open keuken hebben om de culinaire ervaring van de gasten te verbeteren.

Groen, grenzeloos en gastvrij

Voor het ontwerp van het hotel is Leonardo Hotel een samenwerking aangegaan met Ennik Interieur, een ervaren ontwerpbureau in hospitality- en zakelijke interieurs. In het ontwerpproces hebben zij niet alleen gekeken naar het hotel en het merk Leonardo Hotel, maar ook naar de stad Breda en haar omgeving. Het ontwerpteam liet zich inspireren door de essentie van Leonardo Hotels en de warme en gastvrije sfeer van de prachtige stad Breda, die bekendstaat om haar bourgondische inwoners, rijke historie, monumentale panden, parken en natuurlijke schoonheid. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!