Grote letters verrijzen in het centrum van RotterdamGrote letters verrijzen in het centrum van Rotterdam
Back Back Nieuws

Grote letters verrijzen in het centrum van Rotterdam

12 mei 2021

Vanaf vandaag prijken op diverse Rotterdamse daken in het centrum van Rotterdam, waaronder Beurs WTC, C&A en de Bijenkorf de letters WHAT YOU WILL HEAR IS TRUE. Het betreft een project van de Rotterdamse Dakendagen en Poetry International. De tekst is een poëtische verwijzing naar het Eurovisie Songfestival in de stad, maar ook een knipoog naar het thema van Poetry International 2021 (10-13 juni) én naar een toekomst waarin Rotterdamse daken niet alleen poëtisch, maar ook letterlijk worden verbonden. De 21 circa twee meter hoge letters worden bevestigd op de diverse daken rond de Coolsingel en Beurs.

Letters blijven reizen over Rotterdamse daken

Na het Eurovisie Songfestival zullen deze letters blijvend blijven reizen over de Rotterdamse daken. Zo verhuizen de letters in juni naar de daken rond het  Kruisplein en Stationsplein waar dan activiteiten van de Rotterdamse Dakendagen en de Rotterdam Architectuur Maand plaatsvinden. Tot slot duiken de letters op rond de Rijnhaven, waar Poetry International van 10 t/m 13 juni neerstrijkt.

Wat zie jij?

De losse woorden – elk op een eigen dak – kunnen ook in andere volgorden worden gelezen. Bijvoorbeeld: ‘Hear what you will’ of ‘Is what you will hear true’. Met het dakletterproject willen de samenwerkende organisaties ‘fake news en alternatieve waarheden’ ter discussie stellen. Fenomenen die het publieke debat tegenwoordig lijken te domineren. Bewoners en bezoekers van Rotterdam worden aangemoedigd om niet zomaar alles voor waar aan te nemen en goed naar elkaar te blijven luisteren. Tegelijk verlevendigen de vrolijke letters de stad en reflecteren zij de kernactiviteiten van de organisatoren én het songfestival: daken, poëzie en muziek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!