Back Back Nieuws

Grote finale Techniek Toernooi in Openluchtmuseum

31 mei 2016
Maar liefst 550 basisschoolleerlingen uit Nederland en België staan in de grote finale van het Techniek Toernooi op donderdag 2 juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In totaal gingen er dit schooljaar ruim 10.000 leerlingen in de klas aan de slag met de technische opdrachten uit het toernooi. Het educatieprogramma Techniek Toernooi stimuleert basisscholen op een laagdrempelige manier te starten met techniek in de klas. Scholen grijpen dit programma steeds vaker aan in aanloop naar 2020, wanneer zij wetenschap & technologie structureel in het lesprogramma opgenomen moeten hebben.

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs in Nederland en België. In teams van vier werken de kinderen aan een technische opdracht. De acht uitdagingen hebben dit jaar te maken met het begrip ‘tijd’. Zo bouwen de kleuters een zandloper. Kinderen uit groep 3 en 4 laten o.a. een trechterklok zo nauwkeurig mogelijk lopen. De bovenbouw maakt een waterklok of een wekker die precies op tijd afgaat. De beste teams van de deelnemende klassen gingen naar de regiofinales.

De grote finale 
Tijdens de grote finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem nemen zo’n 550 finalisten het tegen elkaar op. Een hooggeleerde jury in toga beoordeelt de prestaties van deze teams. Klokhuispresentator Bart Meijer presenteert het programma en verzorgt de prijsuitreiking.

Foto: David van Weezel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!