Back Back Nieuws

Grootste Zwanenmeer ter Wereld in RAI-theater

28 september 2007
Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld van het Tsjaikovsky Perm Ballet is vanaf 20 december t/m 6 januari in het RAI-theater te zien. Na de voorstellingen in de kerstperiode in het RAI-theater slaan de zwanen hun vleugels uit en is er een grote tournee door de Verenigde Staten waar deze balletgroep ook juichende kritieken kreeg. “Triomf, Theatrale Magie”, schreef de New York Times. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site.

De Kerstvoorstellingen in het RAI-theater. Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld maakt zijn naam waar. Bij het Bolshoi of Kirov ballet dansen, of men nu in Moskou is of in de New York Metropolitan Opera in New York, maximaal tweeëndertig zwanen. In het Grootste Zwanenmeer ter Wereld zweven er maar liefst achtenveertig zwanen over het toneel. Een wereldrecord. 

Het is een event dat in de internationale balletwereld reeds veel stof tot gesprek heeft geleverd. Niet alleen omdat het een nieuwe betoverende danssensatie is voor een groot publiek maar ook omdat de kwaliteit van wereldklasse is. Want alleen dan kan men zo’n grote mega uitvoering van ’s werelds meest succesvolle ballet op de planken brengen zonder dat het een circus wordt. Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld is een mooie ode aan het klassieke ballet dat ook in Rusland zijn oorsprong heeft. De voorstelling zorgt voor oogverblindende, ontroerende mooie beelden en taferelen die voor altijd op het netvlies gebrand zullen blijven. Deze speciale versie van zijn Zwanenmeer is volgens de producent zelfs voor Tsjaikovsky altijd een droom gebleven die nu verwezenlijkt wordt.


Eigenlijk is dit volgens de producenten misschien wel Het Zwanenmeer, zoals Tsjaikovsky het zelf voor ogen had, toen hij zijn indrukwekkende meesterwerk componeerde. Zijn muziek roept de beelden op van een ontelbaar aantal zwanen ... en dat gebeurt in deze unieke voorstellingen. Een Zwanenmeer, maar eigenlijk een zee vol zwanen is het geworden, die het publiek de komende Kerstserie in het RAI Theater zal betoveren .

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!