Grootste Sportfestival van de Benelux Grootste Sportfestival van de Benelux
Back Back Nieuws

Grootste Sportfestival van de Benelux

05 november 2019

Sport leeft in de sportiefste gemeente van Nederland: Edam-Volendam. Op 12 en 13 juni 2020 vindt hier dan ook Sportfest Volendam plaats, met een terrein van ruim 70.000m2 het grootste sportfestival van de Benelux. Sport, lifestyle en mind staan centraal. Tijdens Sportfest Volendam kunnen de bezoekers terecht in de diverse zwembaden van totaal 3500m2, er zijn wedstrijden, uitdagende clinics en inspirerende demonstraties met bekende Nederlandse sporters.

Healthy Food & trends

Om het plaatje compleet te maken wordt er een speciale area gecreëerd met healthy food en een sportmarkt. Hier kunnen de bezoekers verse en gezonde maaltijden proeven en kennis maken met de nieuwste trends in de sport.

Net zo leuk als de Playstation

Een van de belangrijkste doelen is om de jeugd te laten ervaren dat sport net zo leuk is als de Playstation! Maar ook aan de oudere en mindervaliden wordt gedacht, denk aan hart in beweging of valpreventie. De vrijdagavond staat in het teken van mindset. Het terrein van het sportfondsenbad wordt omgetoverd tot een rustgevende oase waarbij allerlei yogaworkouts kunnen worden bezocht. Op zaterdag zijn er allerlei spetterende workouts, workshops, lezingen en demonstraties waarbij alle nieuwe trends voorbijkomen, met tot slot een bedrijvenclinic, waarbij fun en collegialiteit centraal staan!

Duurzaam

- Iedereen die op de fiets naar het Sportfestival Volendam komt, kan een gratis fietsencheck laten doen.

- Het terrein wordt voorzien van verdeelkasten die worden gevoed door de zonnepanelen.

- Het terrein wordt voorzien van drinkwaterpunten die worden gevoed door de eigen waterbron van het zwembad.

- Het plastic afval wordt verzameld in speciale containers die daarna door een afvalverwerkingsbedrijf opnieuw worden gebruikt.

- Er is een podium waar voedseldeskundigen voedselverspilling onder de aandacht brengen en tips geven.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!