Back Back Nieuws

Grootste productie ooit in Theater de Efteling

29 september 2008
Zondag 28 september vond de galapremière van The Sound of Music plaats in Theater de Efteling. Wieneke Remmers overtuigde vanaf haar eerste noot als gouvernante Maria Rainer uit het nonnenklooster. Ze zwierde op blote voeten door het weidse alpendecor alsof ze in Oostenrijk geboren is. De zeven kinderen Von Trapp stalen de harten van het publiek en benadrukten de tegenstelling tussen de frisse, openhartige Maria en de strenge kapitein Von Trapp, gespeeld door Rein Kolpa.

Efteling Theaterproducties, Albert Verlinde en Roel Vente presenteren deze nieuwe Nederlandse versie van de musicalklassieker van Rodgers en Hammerstein als open eind voorstelling. De regie is in handen van John Yost en Allard Blom tekende voor de vertaling.


Lovende reacties

"Een sterke musical als The Sound of Music blijft boeien! Dat blijkt uit de reacties die we uit de zaal terugkrijgen. De staande ovaties van de afgelopen weken en vanmiddag bewijzen dat jong en oud zich opnieuw verliest in het romantische, spannende en ontroerende verhaal. We zijn heel erg blij met deze bijzondere cast en natuurlijk de kinderen. Zij maken de productie warm en rijk. Wieneke brengt de zware rol van Maria heel ongekunsteld en dat is precies zoals we het voor ogen hadden. Ze ís gewoon Maria!", aldus een trotse Albert Verlinde, Directeur Creatie en Productie van V&V Entertainment.


Inspiratie in Salzburg

Afgelopen maart deden de hoofdrolspelers inspiratie op in Salzburg, waar het waargebeurde verhaal van Maria zich afspeelde. Een zoektocht naar de Von Trapp kinderen leverde meer dan tweeduizend aanmeldingen op, waaruit uiteindelijk zestig kinderen werden geselecteerd. "We hebben echt keihard gewerkt. Vanaf augustus hebben we gerepeteerd en sinds 8 september zijn we aan het werk in Kaatsheuvel. Toen we de eerste try-out op 17 september moesten annuleren omdat we technische problemen hadden met het decor heb ik wel even peentjes gezweet!" verklaart Verlinde, "maar we hebben nu een fantastische productie die staat als een huis en klinkt als een klok!"

Grootste productie ooit in Theater de Efteling
"Met zeven hoofdrolspelers, zes kinderen, achttien ensembleleden, zeventien creatives, achttien technici achter de schermen en een live orkest van elf musici, is The Sound of Music de grootste productie die we ooit in Theater de Efteling hebben gebracht, en de grootste versie van The Sound of Music in Nederland," vertelt Jeroen Zwartjes, Hoofd Entertainment bij de Efteling. "We maken maximaal gebruik van alle mogelijkheden van ons theater. Dat zie je terug in de overweldigende decors, waarin onder andere het klooster, de villa van de familie Von Trapp en natuurlijk het weidse bergenlandschap elkaar afwisselen. We zijn op weg naar de vijfigste verjaardag van deze musical van Rodgers & Hammerstein en het is ons een eer om dat feest in Theater de Efteling te mogen vieren."

The Sound of Music is de zesde musical die in Theater de Efteling wordt gebracht en de vierde samenwerking met coproducenten Albert Verlinde en Roel Vente. Theater de Efteling in Kaatsheuvel is het derde open eind theater van Nederland. Evenals het Circustheater (Scheveningen) en het Beatrixtheater (Utrecht) worden producties geprogrammeerd zonder een vaste sluitingsdatum.

Kaarten kunnen worden gereserveerd via tel: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur en via www.efteling.com.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!