Back Back Nieuws

Grootste omroepbeurs ter wereld in Amsterdam RAI

09 september 2011
Een hotelkamer is op dit moment in de wijde omgeving van Amsterdam niet gemakkelijk te vinden. Het grote omroepcongres IBC, die tot en met dinsdag in de Amsterdam RAI wordt gehouden, verwacht 48.000 bezoekers uit de hele wereld in de stad.

 

Van hotelkortingen geen sprake

Op deze International Broadcasting Convention (IBC) tonen 1.300 bedrijven hun nieuwste snufjes voor de professionele elektronicawereld. Tot in de uithoeken van de Randstad hebben de congresgangers hotelkamers geboekt. Van hotelkortingen, heel normaal in deze crisisperiode, is bij deze zakelijke overnachtingen geen sprake meer.

 

Kennis opdoen

Het aantal bezoekers is ondanks de economische crisis een record, al overstijgt dit de bezoekerstal van 2008 maar net. Veel bedrijven in de omroepwereld grijpen de luwte van de crisis aan om kennis op te doen die commercieel uitgebaat kan worden zodra de economie weer aantrekt.

 

Het kroonjuweel voor de RAI

De IBC is de grootste jaarlijkse internationale vakbeurs die de RAI heeft weten binnen te halen. Daarmee is het evenement het kroonjuweel van de Amsterdamse beursorganisatie. De RAI heeft zich tot en met 2013 verzekerd van de jaarlijkse IBC-beurs. Momenteel lopen onderhandelingen daar nog twee jaar aan vast te plakken.

 

De concurrentie is moordend

Geliefde congressteden als Barcelona, Parijs, Londen en Berlijn proberen met steun van hun lokale overheden deze lucratieve shows bij elkaar weg te kapen. Zo verloor Amsterdam de strijd om de mobieltjesbeurs Mobile World Congress (MWC). Deze organisatie koos er voor zich voor vijf jaar te presenteren in Barcelona.

 

Bron: Parool

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!