Grootste maatschappelijke schaatsproject van Nederland Grootste maatschappelijke schaatsproject van Nederland
Back Back Nieuws

Grootste maatschappelijke schaatsproject van Nederland

01 december 2023

Deze week zijn op de schaatsbaan in Rotterdam de Nederlandse Jeugdschaatsdagen afgetrapt. Dit nieuwe maatschappelijke project richt zich op basisscholen waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen in aanraking komen met schaatsen. Dus organiseren de Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo Supermarkten deze winter 11 schaatsdagen om nooit te vergeten.

Niet ieder kind krijgt schaatsen met de paplepel ingegoten. Tijdens de Jeugdschaatsdagen - het grootste maatschappelijk schaatsproject van Nederland - krijgen 10.000 basisschoolkinderen kosteloos een volledig verzorgde schaatsdag aangeboden. Hiermee dragen de organisatoren bij aan hun missie om ieder kind voor hun 12de één keer het plezier van schaatsen te laten ervaren.

800 kinderen uit Rotterdam op het ijs

Zo’n 800 basisschoolleerlingen van onder andere basisschool K.C. De Wijngaard uit Hendrik-Ido-Ambacht, De Imeldaschool uit Rotterdam en De Krullevaar uit Schoonhoven kregen de kans om de schaatsen onder te binden en om veelvoudig kampioen Sven Kramer persoonlijk te ontmoeten. Er werd door de leerlingen vrij geschaatst op de 400 baan, de interactieve 11-StedenBattle geschaatst met live scores op een scherm en heel veel schaatsplezier gemaakt op de funbaan! ‘We zijn enthousiast dat we hier in Rotterdam kunnen laten zien hoe belangrijk - en leuk - deze sportfaciliteit is’, aldus Sven Kramer.

Traditie

’Vroeger’ was het heel normaal: eerst leerde je fietsen en dan, als je een jaar of 7 was, bond je voor de eerste keer de schaatsen onder. Toch gebeurt dat steeds minder. ‘Ieder kind verdient het plezier van het schaatsen te ervaren en helaas is dat niet meer zo. Door het uitblijven van de strenge winters, maar ook naar de schaatsbaan gaan, is niet in elk gezin vanzelfsprekend. Met de Jeugdschaatsdagen geven we juist díe kinderen de kans om ook het winterse plezier op het ijs te beleven’, zegt Jan van den Berg, hoofd sponsoring en partnerships bij Unox .

Voor iedereen

Rogier Riemersma, manager sponsoring en evenementen bij Jumbo Supermarkten: ‘Als supermarkt staat Jumbo midden in de samenleving. Wij ondersteunen dit sportieve project dan ook met veel plezier. Met onze maatschappelijke rol en betrokkenheid in de buurt weten we hoe belangrijk dit soort kansen zijn voor kinderen.’

Data en locaties

14-12-2023: Groningen, Sportcentrum Kardinge
09-01-2024: Middelburg, IJsbaan Middelburg
11-01-2024: Dordrecht, Schaatsbaan Dordrecht
23-01-2023: Utrecht, De Vechtsebanen
01-02-2024: Breda, Kunstijsbaan Breda
15-02-2024: Alkmaar, De Meent

27-02-2024: Enschede, IJsbaan Twente
07-03-2024: Tilburg, Ireen Wüst IJsbaan

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!