Grootste Fieldlab testevenement tot nu toeGrootste Fieldlab testevenement tot nu toe
Back Back Nieuws

Grootste Fieldlab testevenement tot nu toe

17 maart 2021

Zaterdag 27 maart zal het grootste Fieldlab Testevenement tot nu toe plaatsvinden. Bij de WK-kwalificatiewedstrijd Oranje tegen Letland mogen 5.000 mensen als publiek aanwezig zijn. Bij het onderzoek wordt gebruik gemaakt van de CoronaCheck-app zodat bezoekers kunnen bewijzen dat ze negatief getest zijn bij hun voorafgaande PCR-test.

Testbubbels en aerosolenmetingen

Bij dit onderzoek zal er opnieuw gebruikt worden gemaakt van testbubbels. Per bubbel wordt er iets anders getest, zoals mondkapje op of af, wel of geen afstand en wie er eerder naar binnen mag dan de ander. In één van deze bubbels zal het wetenschappelijke onderzoek naar de aerosolenverspreiding in de lucht plaatsvinden. Dat onderzoeksproject vindt plaats onder leiding van de TU Eindhoven. Er wordt onderzocht hoe de concentraties effectief kunnen verminderen. In december werden er ook kunstmatige aerosolgeneratorenmetingen gedaan in de ArenA, toen zonder publiek.

20% van de bezoekers doet niet mee en de avondklok geldt

In februari werd er al twee keer getest in de Keuken Kampioen Divisie met een maximum van 1.500 mensen. Dit was tijdens de wedstrijden van voetbalclubs NEC tegen De Graafschap en Almere City tegen SC Cambuur. De fans lieten zich toen ook vooraf testen met een PCR-test bij één van de vier testlocaties. Helaas deed 20% van de bezoekers niet aan de tweede test na het testevenement mee.

De KNVB waarschuwt dat de bezoekers zich wel aan de avondklok moeten houden, iedereen moet voor 21:00 thuis zijn. De wedstrijd zal in Amsterdam worden gehouden om 18:00.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!