Grootste evenement voor hedendaagse kunst in Amsterdam Zuidoost bestaat 25 jaarGrootste evenement voor hedendaagse kunst in Amsterdam Zuidoost bestaat 25 jaar
Back Back Nieuws

Grootste evenement voor hedendaagse kunst in Amsterdam Zuidoost bestaat 25 jaar

19 november 2019

Tijdens OPEN ART ROUTE ZUIDOOST op zaterdag 7 december geven kunstenaars van de drie grootste broedplaatsen in Amsterdam Zuidoost een kijkje achter de schermen en presenteren zij nieuw werk. Met een route langs open studio’s en collectieve ruimtes kunnen festivalgangers genieten van groepsshows, performances, installaties en workshops.

Jong talent vs gevestigde pioniers

Het Amsterdamse stadsdeel dient als decor voor meer dan 50 makers uit binnen- en buitenland. Dit jaar staat het kunstenfestival in het teken van jong opkomend talent versus gevestigde pioniers, en besteden we speciale aandacht aan de geschiedenis van de oudste broedplaats in de Bijlmer, de Open Ateliers.

Workshops & DJ Sets

Bij de Open Ateliers in Kruitberg zetten kunstenaars, waaronder Vinger.nl, Abu Kanu en Auke van der Hoek, hun studio's open. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen, in gesprek gaan met de kunstenaars, meedoen aan workshops en genieten van live DJ sets. Heesterveld Creative Community heeft een breed programma waar onder andere Open Studio Sessies worden georganiseerd met artiesten en producers als zangeres en actrice Giefa Sparkle (The Voice Kids), Cheyenne Toney (Voice of Holland) en producers Patchwork en Gino Cochise (Badjekkah). Daarnaast kun je een paar deuren verder met Gwen van der Zwan en haar collectief FOEF stickers ontwerpen en maken, en tonen jonge experimentele kunstenaars als Arthur Guilleminot hun werk in NEVERNEVERLAND. Ook wordt dit jaar aandacht besteed aan het nachtleven en sluite het festival af met een afterparty in de jongste broedplaats die Zuidoost kent, LOLA BAE, waar naast muziek ook een podium wordt gegeven aan spoken word van We The People en tattoo art van Freakzduartz.

Open Ateliers 25 jaar

Open Ateliers bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren we met een speciale overzichtstentoonstelling in LOLA BAE. Bezoekers maken een reis door de geschiedenis van Open Ateliers, die wordt verteld door middel van persoonlijke verhalen en archiefmateriaal van de kunstenaars en de broedplaats.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!