Grootste AI-event van Nederland succesvol verlopenGrootste AI-event van Nederland succesvol verlopen
Back Back Nieuws

Grootste AI-event van Nederland succesvol verlopen

27 april 2023

Met ruim 700 bezoekers was de eerste variant van GPTx, het grootste AI-evenement van Nederland, volledig uitverkocht. Met meer dan 45 workshops, was een breed internationaal programma te volgen. De initiatiefnemers zijn blij met de uitvoering en hameren op het praktische nut van de workshops om ervaring op te doen met nieuwe tools. Daarnaast zijn twee nieuwe GPT-events aangekondigd.

GPTx stond in het teken van learning by doing. Met 48 workshops van 45 minuten, on-stage demo’s en AI-cases was de Koepel een walhalla voor AI-experts en AI-tool leveranciers. Het evenement is ontstaan uit de behoefte om voorop te blijven lopen bij technologische ontwikkelingen die grote gevolgen hebben voor de manier waarop gewerkt wordt.

AI is een kans en heeft ook een keerzijde

Mede-initiatiefnemer Ruben Nieuwenhuis van Cupola XS: ‘Pas als je echt aan de slag gaat met AI tools zoals ChatGPT en Midjourney word je bewust van de positieve- maar ook de mogelijke negatieve kanten van AI. Tijdens dit event nemen de bezoekers de laptop mee en gaan ze het toepassen, in één of meerdere van de 48 workshops. De 700 deelnemers bestaan uit een brede vertegenwoordiging, van CEO’s tot aan muzikanten, leraren en hr-professionals. Doordat ze echt allemaal met AI gaan werken creëren we een brede adoptie, en dus ook reflectie van zowel de positieve als de negatieve kanten van AI.’

Eerst een keer doen en dan oordelen

Mede-initiatiefnemer Su Yin Timp-Gan van I.AMDIGITAL : ‘Soms moet je even weten hoe het werkt, om er enthousiast over te zijn en het te begrijpen. Mede dankzij ChatGPT snappen meer mensen wat artificiële intelligentie is en kan doen. Wij geloven dat iedereen basiskennis moet hebben van de nieuwe technologieën, zodat we allemaal mee kunnen praten en mee kunnen bepalen hoe we technologie (ethisch) kunnen inzetten, en de keerzijde ervan te begrijpen. Vanuit deze gedachte zijn we dit event gestart: niet ICT gerichte mensen kennis laten maken met AI tools.’

Twee nieuwe events

De organisatie laat weten dat er twee nieuwe evenementen rondom AI op de rol staan: GPT x LAW op 30 juni en GPT x MEDIA op 1 december. De verdere invulling van deze evenementen volgt spoedig.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!