Back Back Nieuws

Grootser vuurwerk tijdens 'Het Nationale Aftelmoment' in Amsterdam

24 december 2014
Voor het eerst dit jaar is ‘Het Nationale Aftelmoment’ op oudejaarsavond te zien bij de NOS op NPO1. De locatie aan het water bij Het Scheepvaartmuseum is inmiddels traditie, maar het vuurwerk boven de masten van het VOC-schip Amsterdam wordt grootser dan ooit.

Art Rooijakkers presenteert de avond. Met het publiek, dat bestaat uit Amsterdammers en bezoekers uit de hele wereld, telt hij af naar het nieuwe jaar. De kanonnen van het VOC schip bepalen daarbij het ritme. Vlak daarvoor kijken we samen nog 1 keer naar de meest kenmerkende beelden van het afgelopen jaar. Die worden net als de klok geprojecteerd op de muren van Het Scheepvaartmuseum.

Wereldwijd
Het evenement aan het Oosterdok bij NEMO begint om 23:00 uur. De live-uitzending van het aftellen en het vuurwerk is te zien vanaf 23:53 uur, direct na de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek. Een helikopter brengt de jaarwisseling in de hoofdstad vanuit de lucht in beeld. De beelden worden wereldwijd getoond in de journaals op 1 januari. Daarmee plaatst Amsterdam zich opnieuw in het rijtje van wereldsteden die het nieuwe jaar feestelijk inluiden.

Verwijzing naar Sail 2015
Het Nationale Aftelmoment wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam. IDTV Live organiseert al 14 jaar het oudejaarsfeest van Amsterdam. Het evenement vond de eerste jaren plaats op de Dam en verhuisde vanwege groot succes naar het Museumplein. Nu tellen we al weer voor de derde keer af aan het Oosterdok. Op deze locatie in de museumhaven bij Arcam ontmoeten de rijke historie en al het nieuwe wat de stad te bieden heeft elkaar bijna letterlijk. De nautische omgeving verwijst alvast naar Sail 2015. Dankzij de aanwezigheid van de Marine Kazerne Amsterdam is dit de enige plek in de stad waar een groots vuurwerkspektakel mogelijk is.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!