Back Back Nieuws

Grootschalige rampenoefening in Hellendoorn

17 oktober 2012
In Avonturenpark Hellendoorn vond dinsdag een grootschalige rampenoefening plaats, waar politie, brandweer, GHOR (grootschalige geneeskundige hulpverlening), gemeente en medewerkers van het park bij betrokken waren. Deze oefening is onderdeel van een serie van in totaal vijf oefeningen in samenwerking met de hulpdiensten. Het park heeft het initiatief voor deze oefeningen genomen, omdat zij verantwoordelijkheid wil nemen als het gaat om de veiligheid van haar gasten.

In het park is een incident in scene gezet, waar door Avonturenpark Hellendoorn melding van is gemaakt via het noodnummer. Voor de gealarmeerde hulpdiensten was dat het startsein van de anderhalf uur durende oefening.

Samenwerking en communicatie
Het doel van de oefening is om de hulpdiensten op de hoogte te brengen van de plannen en procedures van het park door middel van een praktijkoefening. Voor de hulpdiensten vergt een incident op een locatie waar op drukke dagen wel 8000 mensen kunnen zijn een specifieke aanpak. Verder zorgt de oefening voor een optimale verbinding tussen hulpdiensten en het park qua samenwerking en communicatie. Het park was vandaag geopend voor publiek, wat deze oefening nog een extra dimensie gaf.

Alle bezoekers waren op de hoogte gesteld van de oefening. Omdat er een attractie betrokken was bij de oefening, was deze tijdelijk buiten gebruik voor publiek. Buiten de oefening was de attractie de rest van de dag gewoon te bezoeken.

Veiligheid in Avonturenpark Hellendoorn
De veiligheid van de gasten staat voorop in Avonturenpark Hellendoorn. Alle attracties in het park worden jaarlijks gecontroleerd door de officiële keuringsinstantie TÜV. Daarnaast worden attracties dagelijks door een technisch medewerker gecontroleerd voor ze in gebruik genomen worden voor publiek.

Alle attracties worden bediend door een medewerker van het park. Deze medewerker controleert de naleving van de veiligheidregels die gelden voor het gebruik van de attractie, zoals lengte-eisen. Alvorens een medewerker een attractie mag bedienen, ontvangen zij hiervoor een uitgebreide training.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!