Back Back Nieuws

Groot spektakel op Kerkplein Arnhem

30 augustus 2006


Visual_Active presenteert een verrassend programma tijdens State of the Image. Op zaterdag 9 september met een avontuurlijk programma op het gebied van audiovisuele performance. Op het kerkplein kun je vanaf 21.00 uur genieten van verschillende internationale artiesten. Exploring_Urban_Nature opent die avond met een performance van elektrische muziek van Banabila en geïmproviseerde trompetklanken van Eric Vloeimans. In deze performance transformeert de hectiek van het stadsleven zich tot een kosmopolitisch landschap.

Het tweede optreden van Light Turnes Down/Scanner + D-Fuse (UK) is een interactie waarin controversiële bewegingen in kleur en beeld wordt onderzocht. De beats van Scanner worden prachtig gevisualiseerd door D-Fuse en teruggebracht tot een abstracte wereld van patronen, vervormingen en licht. Om 22.30 uur laat Peter Greenaway i.s.m. DJ Radar het grote succes Tulse Luper VJ Tour zien.
Het slotspektakel is voor Ryoichi Kurokawa. De Japanner is een audiovisuele kunstenaar. Zijn werk bestaat uit diverse disciplines, zoals korte film, installaties en live performance. Beeld en geluid worden hier een eenheid. We zien een nauwkeurige vertaling van zijn werk naar een audiovisuele performance. Kortom: een verrassend programma voor jong en oud.

Max Brothers
Naast het gratis toegankelijke programma op het Kerkplein presenteert Visual_Active_Club op 9 september om 00.15 uur een afterparty met internationale VJ´s (o.a. DrifterTV, Ben Sheppee (UK,JP), SXNDRX) in Max Brothers. Ook op vrijdag 8 september laten VJ´s (o.a. Martijn van Booven, Bas van Koolwijk, VJ Anyone en Motorboy (UK), Tofa and MC Massiw) audiovisuele kunsten zien. Kaarten zijn 15 euro per avond of 27,50 euro voor twee avonden. Voorverkoop adressen zijn CBK Arnhem, Kortestraat 28 en Max Brothers, Roermondsplein 31 of bestellen via: tickets@stateoftheimage.com.

State of the Image
Van 4 tot en met 9 september 2006 vindt in de Arnhemse binnenstad het festival State of the Image plaats. Voor de kenners uit de audiovisuele wereld en de mediabranche zijn er lezingen, workshops en masterclasses. Maar voor het grote publiek valt er ook veel te beleven. Interactieve films waar de kijker zelf invloed op het verloop van de film kan uitoefenen. Een kennismaking met de totstandkoming en vertoning van vele kunstfilms, videoclips en games.
Het complete programma van State of the Image is te vinden op : http://www.stateoftheimage.com/.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!