Back Back Nieuws

'Groningen heeft vijfsterrenhotel nodig'

01 november 2006
“Er is in Groningen geen enkel vijfsterrenhotel. Een dergelijk hotel maakt de kans op de komst van prestigieuze congressen groter.” Jaap Westerhuijs, directeur van het Groningen Congres Bureau (GCB) pleitte tijdens de viering van 10 jaar GCB (in het gebouw van de N.V. Nederlandse Gasunie) voor een betere bereikbaarheid van de stad Groningen én uitbreiding van de hotelcapaciteit op vier- en vijfsterrenniveau. Ook verbaasde de directeur zich erover dat bij de discussie over de nieuwe oostwand van de Grote Markt nooit is gedacht aan een hotel. “Iedere stad heeft een groot hotel direct in het centrum.”

NAAR DE DIASHOW

Westerhuijs gaf aan dat internationale congressen het noorden en met name de stad Groningen in tien jaar ruim 159 miljoen euro hebben opgeleverd: “Een economische impuls van jewelste.” De directeur van het congresbureau maakte verder bekend dat gedurende deze tien jaren 500 duizend ‘congresdeelnemerdagen’ in Groningen zijn gerealiseerd. “Ik zie de komende tien jaar met zeer veel vertrouwen tegemoet. We hebben een prima vijfde plaats in de ranglijst van congressteden verworven en die zullen we behouden.”

Op 1 januari 1996 zag het Groningen Congres Bureau het levenslicht. De gemeente Groningen, de provincie Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Noord hadden de handen ineengeslagen. Het Noorden en de stad Groningen in het bijzonder, verdiende een betere plaats op de ranglijst van congresbestemmingen in Nederland. Tien jaar later zijn er vele honderden internationale congressen, symposia en zakelijke bijeenkomsten georganiseerd. Het Noorden, en vooral de stad Groningen, heeft zich een vaste plaats verworven in de Nederlandse top van de eredivisie van internationale congresbestemmingen. Talloze bezoekers hebben de weg naar het Noorden weten te vinden, hebben het Noorden leren waarderen en niet alleen als congresbestemming. “Een bijzondere bijdrage aan het imago van Groningen”, aldus professor Zwarts, rector magnificus van de universiteit, tijdens zijn feestrede.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!