Back Back Nieuws

'Grimmige verhalen' tijdens Prins voor een Nacht

01 juli 2013
De langste dag van het jaar was een uitgelezen dag om congresstad Den Haag aan potentiële organisatoren te laten zien. Het netwerkevenement Prins voor een Nacht en een speciale associatiereceptie lieten respectievelijk intermediairs en congresorganisatoren kennis maken met de zakelijke mogelijkheden van de stad. Hoogtepunt van de avond voor beide partijen was het bezoek aan Festival Classique op de Hofvijver waar een speciale balletvertelling plaatsvond van de sprookjes van Grimm. In totaal leerden ruim 70 potentiële klanten Den Haag op informele wijze kennen.

Associatiereceptie
Vertegenwoordigers van Nederlandse verenigingen van medische specialisten, wetenschappers en vertegenwoordigers van universiteiten en academische ziekenhuizen leerden Den Haag nét even anders kennen gedurende een diner in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout en aansluitend de voorstelling op de hofvijver. Het belang van een congres zijn zowel voor Den Haag als voor de organiserende partij van groot belang. Voor Den Haag draagt een congres bij aan de internationale profilering als congresstad en voor de organisator betekent het onder meer erkenning onder collega instellingen, extra financiële middelen voor het onderwerp of onderzoek en aandacht voor de branche.

Prins voor een Nacht
Intermediairs werden getrakteerd op een diner in de nieuwste aanwinst van de stad: Catch by Simonis aan de Scheveningse haven. Ook voor hen stond Festival Classique op de agenda en werd de avond afgesloten op het tijdelijke festivalterrein op het Plein.

Persoonlijk
Prins voor een Nacht is de voorloper voor de najaarseditie Prins voor een Dag. Traditiegetrouw vindt dat plaats op de dag vóór Prinsjesdag, dit jaar op 16 september. Prins voor een Dag is dé Haagse kennismakingsdag voor de evenementen- en congresbranche, waarbij deelnemers als prinsen en prinsessen kennis met de zakelijke mogelijkheden van Den Haag. De gehele dag brengen genodigden een bezoek aan diverse toplocaties in Den Haag en maken zij persoonlijk kennis met het Haagse aanbod. De dagen worden in nauwe samenwerking tussen Den Haag Marketing en Haagse partners georganiseerd.

Fotografie: Maurice Haak

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!