Back Back Nieuws

Griekse Zandacademie doorstaat bosbranden

26 september 2007
Deze zomer is de Zandacademie onder haar internationale label World Sand Sculpting Academy (WSSA) weer actief geweest in diverse landen.

In Griekenland bijvoorbeeld bouwde een team van internationale zandsculptuurbouwers tijdens extreme hitte aan een zandsculpturen galerij, die het verhaal van de verdwenen stad Atlantis uitbeeldde. De Griekse zandsculpturen, met een oppervlakte van 400 m2 meter, waren een enorme publiekstrekker. Hoewel de vernietigende bosbranden in Griekenland gevaarlijk dichtbij kwamen, bleven de Griekse Zandacademie-vestiging en alle resorts van Grecotel (de Griekse partner van de Zandacademie) gelukkig gespaard.

In Engeland liet WSSA voor het tweede jaar op rij van zich horen. Een internationale crew van zandsculptuurbouwers toverden de Engelse badplaats Weston-super-Mare om tot een heus sprookjesparadijs in zand, gebaseerd op een serie bekende sprookjes van de gebroeders Grimm. De sculpturen hebben, ondanks het “grimmige” Engelse zomerweer, gedurende 9 weken meer dan 80.000 bezoekers getrokken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!