Greenworlder en Digital Cleanup Day: digitale vervuiling bestrijdenGreenworlder en Digital Cleanup Day: digitale vervuiling bestrijden
Back Back Nieuws

Greenworlder en Digital Cleanup Day: digitale vervuiling bestrijden

07 maart 2024

Greenworlder, de impact tech start-up die de sociale media van de volgende generatie bouwt, heeft de krachten gebundeld met het baanbrekende initiatief Digital Cleanup Day om digitaal afval aan te pakken.

Jaarlijks produceren het internet en de ondersteunende systemen ruim 900 miljoen ton CO2. De mondiale energiegerelateerde CO2-uitstoot groeide in 2022 met 0,9% en bereikte een nieuw record van ruim 36,8 miljard ton.

Digitale verspilling groter dan ooit

De website van Digital Cleanup Day deelt dat internetgebruik verantwoordelijk is voor 3,7 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot, wat overeenkomt met al het luchtverkeer ter wereld. Bovendien blijft het aantal persoonlijke apparaten en datacenters groeien, wat betekent dat de digitale verspilling groter is dan ooit tevoren en aanzienlijke hoeveelheden energie verbruikt.

Grootse digitale opruiming

Digital Cleanup Day is een jaarlijks initiatief, dat dit jaar op 16 maart plaatsvindt, en dat bedrijven en mensen aanmoedigt om hun digitale leven te organiseren en op te ruimen. Individuen worden uitgenodigd om hun digitale apparaten, zoals hun gegevensopslag, tablets, smartphones en computers, op te ruimen.

Dit kan het organiseren van mappen en e-mails inhouden, het verwijderen van onnodige of dubbele bestanden en het verwijderen van ongebruikte applicaties. Het uiteindelijke doel van de dag is om organisaties en individuen in staat te stellen productiever, efficiënter en veiliger te worden in hun digitale leven.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!