Greenbookings helpt eventbranche verduurzamenGreenbookings helpt eventbranche verduurzamen
Back Back Nieuws

Greenbookings helpt eventbranche verduurzamen

05 april 2023

Op 17 maart jl. tekende Greenbookings samen met haar Founding Partners de intentieverklaring voor een duurzame event- en vergaderbranche. Vanaf september 2023 kunnen evenementen- of vergaderlocaties per boeking bij Greenbookings sparen voor het planten van bomen. Met deze CO2-compensatie wordt het mogelijk de ecologische footprint van een event of vergadering drastisch te verkleinen.

Greenbookings is een nieuw initiatief, waarin wordt samengewerkt met Beeld & Geluid, Fokker Terminal, objektiv, Van der Kroft Events, Bourgonje B.V. en Worldmeetings.com. Samen bieden zij met Greenbookings een antwoord op de steeds meer gehoorde vraag uit de branche om meer duurzame events en vergaderingen te organiseren. Vaak komt dat niet verder dan het advies om met openbaar vervoer naar de locatie te komen of met een keuze voor vegan catering. Verantwoord maatschappelijk ondernemen en je rekenschap geven van actuele ontwikkelingen vraagt om verantwoording en meetbaar resultaat. 

Online spaarsysteem

Greenbookings helpt de event- en vergaderbranche te verduurzamen en een groenere toekomst te creëren. Greenbookings is een platform dat een eenvoudig online spaarsysteem biedt, waarbij locaties automatisch een klein percentage van de omzet van iedere boeking sparen voor het planten van bomen. Greenbookings werkt intensief samen met Trees for All. Deze stichting bestaat al ruim 20 jaar en plant bossen in Nederland en in het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Stichting Trees for All beschikt over het CBF-certificaat. Dit certificaat erkent dat Stichting Trees for All een goed doel is dat aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Zo plant de stichting niet alleen bomen, maar onderhoudt ze ook. 

Contact

Greenbookings wil de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend verduurzamen. Doel is de komende jaren te groeien en samen met de aangesloten locaties vanaf 2026 minimaal 250.000 bomen per jaar te planten. Werk jij bij een event- of vergaderlocatie en wil je weten wat de mogelijkheden zijn omtrent jouw locatie? Op de site staat meer informatie en daar kunnen locaties zich vrijblijvend aanmelden. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!