Back Back Nieuws

Green Key voor De Wilgenweard

09 juli 2010

De Wilgenweard is als tweede outdoorbedrijf in Nederland Green Key gecertificeerd. De Green Key is hét internationale keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.

Eerlijke koffie

Voor het behalen van ‘The Green Key’ heeft De Wilgenweard verschillende milieumaatregelen genomen. William Hekman, milieucoördinator van De Wilgenweard “Veel van deze maatregelen liggen op het gebied van gas, water- en energiebesparing en het scheiden van afval. Voor onze inkoop hebben een aantal leveranciers een verklaring moeten afgeven over de productie of herkomst van materialen. Sinds kort hebben we zelfs eerlijke koffie, die het Max Havelaar keurmerk heeft en dus op een eerlijke manier is geproduceerd!"

Bewust omgaan met mileu

Op bedrijven met het keurmerk Green Key wordt bewust omgegaan met het milieu en de natuur, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Het doel van de Green Key is dat de ondernemer het milieu spaart door minder gas, water en elektra te verbruiken en minder afval te produceren. Dit levert vermindering van de kosten op. Aan de andere kant realiseert hij zo ambitieus ondernemerschap en beperkt hij risico’s.

Communicatie naar gasten en personeel

“Het communiceren van onze duurzame bedrijfsvoering is essentieel. Het personeel is door middel van workshops geïnformeerd over het nieuwe beleid. Maar ook voor onze gasten moet het duidelijk zijn dat milieu en natuur voor ons bedrijf buitengewoon belangrijk zijn” zegt Hekman.

Ambities
De Wilgenweard zal jaarlijks gecontroleerd worden of ze voldoet aan de eisen van de Green Key. Hekman “We hebben nu de bronzen Green Key behaald, we zitten bijna op zilver en ons streven is om over 2 jaar te voldoen aan de eisen van de gouden Green Key”. Dit vergt nog flink wat inspanning maar we liggen goed op koers!”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!