Green Friday bij Museon-OmniversumGreen Friday bij Museon-Omniversum
Back Back Nieuws

Green Friday bij Museon-Omniversum

16 november 2023

Op Black Friday, vrijdag 24 november, biedt Museon-Omniversum al haar publiek overdag vrije toegang. Met deze stunt verleiden ze zo veel mogelijk mensen om geïnspireerd te raken in het museum en grootbeeldfilmtheater om bewuster te consumeren en actief de voetafdruk op de aarde te verkleinen. Ze hopen een zeer divers publiek te verwelkomen.

100% korting bij Museon-Omniversum

Op vrijdag 24 november kan het publiek van 9:30 – 17:00 uur vrij naar binnen bij het museum en grootbeeldfilmtheater. Museon-Omniversum biedt een speciaal programma gericht op bewuster consumeren en geeft op leuke en interactieve wijze handelingsperspectieven om bij te dragen aan een betere toekomst. Ze opent haar deuren voor publiek dat normaal ook komt en ook zeker voor het publiek, voor wie een entreekaartje normaal te duur is. Ze zet niet alleen in op kennisoverdracht, maar júíst ook op het stimuleren van gedragsverandering, wat essentieel is voor het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Museon-Omniversum hoopt een zo groot mogelijk en zeer divers publiek te mogen verwelkomen.

Wat is er te doen?

Met een Reuse-Repair-Recycle afvinkkaart ga je op pad in het museum en de Dome. Leer bij SDG 12 over ‘Verantwoorde consumptie en productie’, bekijk collectiestukken die van herbruikbaar materiaal zijn gemaakt en kies 3 challenges bij de ‘Scale Down Challenge’ om thuis te gaan doen, want als mensen iets kleins veranderen kan dat grote effecten hebben. Verwonder je bij een grootbeeldfilm over de prachtige planeet en besef je dat we die moeten koesteren. Om 17:00 uur draait de film From Source to Sea van de Plastic Soup Surfer, over de succesvolle actie om statiegeld op plastic flesjes in te voeren, voor de oudere jeugd en volwassenen. Check de groenten & fruit seizoenskalender van onze horecapartner Juni Lekkernijen, en ga aan de slag in het Recycle & Reduce parcours: maak een sleutelhanger van knopen, een vis van oud papier of een Soktopus van een eenzame sok.

Green i.p.v. Black Friday

Green Friday is een initiatief van Stichting Trees for All. Het is een tegengeluid op Black Friday; de dag waarop schreeuwende kortingen en goedkope deals ons om de oren vliegen. Black Friday zet aan tot impulsaankopen en overconsumptie met een negatieve impact op de aarde als gevolg. Denk aan uitputting van grondstoffen, onnodige vervuiling en CO2-uitstoot door productie en transport, plastic, afvalbergen, etc. Ze roepen op iets groens te doen in plaats van nog meer (onnodige) spullen te (ver)kopen.

Museon-Omniversum is toegewijd aan een leefbare toekomst. We democratiseren het gesprek over de toekomst. Wij geloven dat iedereen kan bijdragen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!