Green Deal ‘Circular Festivals’ op ADE GreenGreen Deal ‘Circular Festivals’ op ADE Green
Back Back Nieuws

Green Deal ‘Circular Festivals’ op ADE Green

21 oktober 2019

Tijdens ADE Green afgelopen vrijdag, heeft Staatssecretaris Stientje van Veldhoven de Green Deal ‘Circular Festivals’ gelanceerd. De Green Deal is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Green Events International. De deelnemende festivals committeren zich gezamenlijk aan het delen van kennis en het ontwikkelen van circulaire oplossingen voor de internationale evenementenindustrie.

Circulair in 2025

De festivalorganisaties willen gezamenlijk de internationale standaard zetten voor duurzaamheid in de evenementenindustrie. Zij streven naar circulariteit in 2025, met als doel oplossingen te ontwikkelen die door andere festivals - wereldwijd - kunnen worden toegepast. De Green Deal is uniek; voor het eerst komen zoveel internationale koplopers hiervoor samen.

Aangesloten festivals

De aangesloten Nederlandse festivals zijn Amsterdam Open Air, Best Kept Secret, DGTL, Down the Rabbit Hole, Eurosonic-Noorderslag, Into the Great Wide Open, Lowlands, Mañana Mañana, Milkshake, North Sea Jazz, Vierdaagse Feesten en Zwarte Cross. Zij worden vergezeld door de Europese festivals Boardmasters (UK), Body & Soul (IE), Boomtown (UK), Lollapalooza Berlin (DE), Roskilde (DK), Shambala (UK) en We Love Green (FR).

Circulariteit is de toekomst

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (I&W): ‘Circulariteit is de toekomst. Samen kunnen we het verschil maken, dus laten we onze krachten bundelen en onze kennis delen.” Paul Schurink van Green Events International vult aan: “Samenwerking is de sleutel tot hoognodige verandering in de manier waarop we met energie, water, voedsel, mobiliteit, plastic en ander materiaal omgaan. En met een gezamenlijk aantal festivalbezoekers van meer dan drie miljoen per jaar kunnen we een enorme impact maken.”

ADE Green

Het decor van de lancering was ADE Green; de subconferentie tijdens Amsterdam Dance Event, ADE Green startte zeven jaar geleden met een kleine groep internationale pioniers. Inmiddels is de conferentie uitgegroeid tot dé plek waar de internationale industrie jaarlijks samenkomt, om elkaar te inspireren en nieuwe initiatieven te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, sociale verandering en innovatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!