Great American Circus tijdens herfstvakantie in Hoofddorp Great American Circus tijdens herfstvakantie in Hoofddorp
Back Back Nieuws

Great American Circus tijdens herfstvakantie in Hoofddorp

16 augustus 2023

Het is één van de grootste circussen in Europa. Tijdens de herfstvakantie – 14 tot en met 29 oktober – komt het Great American Circus naar Hoofddorp. Dat heeft het gezelschap onlangs bekendgemaakt. Na Cirque du Soleil komt daarmee opnieuw een megaproductie naar Nederland in 2023. Er worden duizenden bezoekers verwacht en de kaartverkoop is gestart.

Vertier voor alle leeftijden

Het Great American Circus is een productie van The European Entertainment Corporation (EEC) uit Engeland. Op dit moment is de show op tournee door Groot-Brittannië met een show die uitsluitend uit internationaal bekroonde acts bestaat. De makers omschrijven de voorstelling als ‘klassiek circus dat vertaald is naar deze tijd’. Er zijn geen dieren en de show ademt de sfeer uit van Las Vegas. Groot spektakel en comedy voor alle leeftijden staan centraal, aldus het circus. Hoogtepunt van de show is een groep acrobaten uit Oekraïne. Ze laten zich vanaf grote schommels naar de nok van de tent katapulteren. Daarnaast zijn er onder meer stunts op de hoge draad, rijden er motoren door een grote metalen globe en presenteert het circus rolschaatsacrobaten. Een woordvoerder van de EEC stelt dat sensatie essentieel is voor een circus. ‘De show moet spraakmakend zijn. Onze cast voldoet daaraan en veel acts waren nooit eerder in Europa te zien. Bovendien is er veel aandacht voor choreografie, muziek en kostuums. Bezoekers stappen echt een andere wereld in.’

Theatertent

Het Great American Circus maakt gebruik van een theatertent die optimaal bezoekerscomfort biedt. De uitstraling van het circus is – onder meer door de immense Amerikaanse trucks – bijzonder. ,,De beleving begint al wanneer het publiek de tent nadert.” Het is de eerste keer in dertien jaar dat een klassiek circus van dit formaat Nederland bezoekt. In oktober wordt het hele circus per vrachtschip naar Nederland verscheept en opgebouwd op het evenemententerrein aan de Paviljoenlaan in Hoofddorp. Het is de enige stad die in Nederland wordt bezocht.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!