The Greanery: duurzaam pop- up restaurant in de GashouderThe Greanery: duurzaam pop- up restaurant in de Gashouder
Back Back Nieuws

The Greanery: duurzaam pop- up restaurant in de Gashouder

04 september 2020

Vanaf donderdag 24 september wordt de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam tijdelijk omgetoverd tot 'The Greanery'. Gedurende vier weken verrijst het pop up restaurant, dat werkt met drie bijzondere doelstellingen: The Greanery werkt ten eerste louter met lokale producten uit Amsterdam en omstreken, waardoor de voedselketen vrijwel wordt geëlimineerd. Ten tweede wordt zonder afval gewerkt en is de eerste editie al emissievrij. Ten derde moet het restaurant over vijf jaar energie regenererend zijn.

The Greanery is een reizend duurzaam pop up restaurant, dat zich in vijf jaar tijd wil manifesteren tot het ‘Restaurant van de Toekomst’. The Greanery wordt op een innovatieve en baanbrekende manier gerund, voor deze editie volledig op batterijen met in Amsterdam opgewekte groene energie. Bovendien gebeurt dit zonder verdere CO2-uitstoot. Daarnaast is er een grondstofplan en logistiek plan voor alle materialen ontwikkeld, om het streven van ‘zero waste’ te bewerkstelligen.

Roots in de festivalbranche

Het idee van The Greanery is afkomstig van Clayton Fredrik en Atakan Akardere, beiden ondernemers uit de festival- en evenementenbranche. Clayton, die zijn sporen verdiende bij onder andere ID&T en de laatste jaren als zelfstandig concept-ontwikkelaar: 'We gaan na de eerste editie met alle leveranciers, hoe groot of klein ook, om de tafel. Iedereen doet mee en is enthousiast om te innoveren.'

B2B

Clayton Fredrik: 'We zijn al te lang van elkaar verwijderd geweest. Juist in deze tijd zijn er veel bedrijven die iets willen doen met personeel, relaties of iets te vieren hebben. Met de Gashouder als locatie zijn er vele mogelijkheden in een veilige restaurantsetting. Het restaurant word aangevuld met een podium voor presentaties of muziek, geluidssysteem en een green space video-mapping. Hierdoor kan er voor ieder bedrijf een programma op maat gemaakt worden waarbij elke smaak mogelijk is.' Er zijn nog data vrij in de periode tussen 24 September en 17 Oktober.

Corona-richtlijnen

The Greanery houdt zich aan de Corona-richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM. Er is voldoende ruimte om de 1,5 meter afstand te waarborgen tijdens de avonden. Ook neemt de organisatie extra maatregelen rondom hygiëne, zoals desinfecterende zeep bij de toiletten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!