Gratis sneltesten voor een veilige Elfstedentocht?Gratis sneltesten voor een veilige Elfstedentocht?
Back Back Nieuws

Gratis sneltesten voor een veilige Elfstedentocht?

09 februari 2021

De Elfstedenkoorts wint de afgelopen dagen terrein door de aanhoudende strenge vorst. Hoop in moeilijke tijden van corona. Om de hoop op de Elfstedentocht 2021 levend te houden, willen coronatestbedrijf Spoedtest.nl, arbodienst Medprevent en dienstverlener op het gebied van gezondheidsmanagement TIGRA samen met de Elfstedenorganisatie de krachten bundelen om ervoor te zorgen dat dit unieke evenement een kans van slagen krijgt.

Sneltesten

Door middel van gratis testen op 40 locaties in Nederland willen de bedrijven rijders de mogelijkheid geven om het spektakel niet aan zich voorbij te laten gaan. Rasmus Emmelkamp, oprichter van Spoedtest.nl: ‘Door toegang te verlenen tot dit prachtige evenement met een negatieve test kunnen we ook in deze moeilijke tijd historie schrijven.’ Spoedtest.nl staat ook garant voor de sneltesten op locatie bij een eventuele doorgang van de Elfstedentocht. Door de samenwerking met Medprevent en TIGRA is dit operationeel goed uit te voeren en haalbaar.

Veilig evenement

Ook directeuren Janneke Hoitinga en Leo Wijnsma van respectievelijk Medprevent en TIGRA zijn éénduidig in hun boodschap. Janneke Hoitinga: ‘Wij zijn bedrijven met roots in Friesland. Operationeel zullen wij regelen dat iedereen veilig de Elfstedentocht kan schaatsen. Zowel deelnemers, organisatie als facilitair betrokkenen zullen wij daarom testen.’ Leo Wijnsma vult aan: ‘Laten we nu eens kijken naar kansen. Het weer hebben we niet in de hand. Het zorgen voor een veilig evenement, daar kunnen we een essentiële bijdrage aan leveren. Na zo lang te hebben gehoord waarom iets niet kan, lijkt dit ons een aangewezen moment om eens te kijken waarom iets wél kan.’

Geen publiek

Alle drie bedrijven geven aan dat de doorgang moet plaatsvinden zonder publiek, omdat dit te veel risico geeft in deze tijd en kan leiden tot extra belasting van de medische zorg. Inmiddels is er door de initiatiefnemers contact gezocht met de KNSB, de Elfstedenorganisatie, House of Sports en aanjager Erben Wennemars.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!