Back Back Nieuws

Grandeur in Amsterdam

12 juni 2008
“A World of Luxury & Art”. Dat zijn de twee trefwoorden van Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Gevestigd aan de Prins Hendrikkade –vlakbij het CS - in het voormalige Scheepvaarthuis uit 1913 waant men zich in dit vijfsterren deluxe hotel in de vorige eeuw: een monumentaal pand met hoge plafonds en antieke meubels. Met 141 ruime kamers en
14 junior suites en tevens 10 gloednieuwe en ruim bemeten topsuites.

Zonder afbreuk te doen aan het karakter en de historie is na de rigoureuze renovatie de authentieke sfeer bewaard gebleven, aangevuld met alle luxe en kwaliteit die gasten van een vijfsterren hotel mogen verwachten. Architect Ray Kentie richtte het hotel in met behoud van de sfeer van de vroegere glorie en grandeur van het Scheepvaarthuis en de art inbreng kwam van kunstenaars Gertie Bierenbroodspot en Christie van der Haak. Alle kamers en ruimtes in Grand Hotel Amrâth Amsterdam zijn bijzonder en stijlvol ingericht, maar met het ontwikkelen van de Torensuite en de Oosterse suite is Amrâth een stap verder gegaan.

De sfeer van de Oosterse suite is helemaal 1001 nacht, van het in de vloer verzonken bad tot het gigantische hemelbed en van het privé dakterras tot de overdaad aan kussens, gedrapeerde gordijnen en doorkijkjes.

Ronduit spectaculair is de Torensuite, een beauty over drie verdiepingen. Een sfeervol woongedeelte op de vierde verdieping, een droomslaapkamer op de vijfde en in de torenspits de badkamer met vier balkons met een geweldig uitzicht op Amsterdam. Trouwens, Restaurant Seven Seas is door de altijd kritische recensent van Het Parool, Johannes van Dam, inmiddels beoordeeld met een 9- . Vermeldenswaardig is ook de sfeervolle wijnbar in de voormalige kluis in het souterrain. Verder beschikt het hotel over diverse zalen voor meetings, bijeenkomsten en feesten, waaronder de Beraadzaal.


Voor meer informatie: www.amrathamsterdam.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!