Back Back Achter de schermen

Grand Kasteel Woerden opent (interview met Wouter van Dooren)

22 januari 2007

Wouter van Dooren (zie foto hieronder) is sales- en marketingmanager bij Grand Kasteel Woerden, een nieuwe evenementenlocatie met zes tot acht zalen van verschillende grootte. Een impossant bouwwerk. We lopen samen door het gebouw langs de zalen.

Grand Kasteel Woerden is vandaag officieel geopend, maar vanaf wanneer zijn jullie al bezig?

Vanaf 1 december draaien we al.

Wat zijn dat voor partijen geweest?
Heel erg veel. Bruiloften, nieuwjaarsrecepties, kerstdiners, congressen, vergaderingen, gewone diners en feestjes.

In hoeveel zalen? Hoeveel zalen hebben jullie?
Zeven.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Zeven? Net was het nog acht!
Ja, we mogen ook nog gebruikmaken van de Zaal der Kunsten van Abrona. Die is officieel niet van ons, maar die mogen we wel gebruiken.

Abrona is de zorginstelling. En die zijn er ’s avonds niet dus die zaal zou je dan kunnen gebruiken?
Jawel, zij gaan wel zelf activiteiten in die zaal ontplooien, maar op het moment dat zij niets hebben mogen wij ‘m gebruiken.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Want als je het kort kunt beschrijven bestaat Kasteel Woerden uit drie onderdelen.
De L aan de noord-westelijke kant is van Compass, Eurest, dus een horecabedrijf, die heet officieel Grand Kasteel Woerden, dan heb je de andere L van het gebouw is van Abrona, waarin 28 appartementen zitten voor zorgvragers, verstandelijk beperkte mensen. En dan hebben we nog het rondeeltje, het kleine ronde gedeelte aan de kant van de parkeerplaats, daar zit Allerzorg.

Ik kwam net wat later, om vier uur, binnen. Dus ik zag iedereen vanuit de kerk tegenover naar het kasteel lopen. Wat is er in de kerk gebeurd?

Daar heeft burgemeester Smidt een verhaaltje gehouden en heeft de sleutel van het kasteel overgedragen aan de drie directeuren en die zijn onder begeleiding van de schutterij hierheen gegaan, hebben geklopt op de poort en hebben open gedaan met Champagne.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Hoe heet de directeur van Eurest?
Bij Grand Kasteel Woerden is dat Arjan van Dalen.

Verder nog zaken die we moeten weten?
We zijn vanaf 1 januari officiële trouwlocatie. We hebben de eerste huwelijksvoltrekkingen al gehad in deze zaal (we staan in de Ridderzaal Floris V op de tweede verdieping). De brasserie beneden is dagelijks geopend vanaf 8 uur ’s ochtends.

Vanaf 8 uur ’s ochtends?! Dan is dat zeker het enige wat zo vroeg open is in Woerden.
Ja, misschien wel van de hele regio. Lekker een croissantje en een kopje koffie in de brasserie van een kasteel. Heerlijk toch? En er wordt ook al goed gebruik van gemaakt, wordt al goed gevonden.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Nog even wat over het kasteel. Het was een legerplaats?
Hiervoor stond het leeg, het is inderdaad heel lang in het beheer van defensie geweest als opslag maar ook als naai-atelier. Het is ook een paar honderd jaar gevangenis geweest, de vrouwengevangenis heeft hier nog een hele tijd gestaan, waar nu de gracht is. En de laatste periode is het in beheer geweest van een IT-bedrijf, die het een beetje heeft laten verslonzen.  Dat bedrijf is in 89 weggegaan. De gemeente heeft beslist dat het weer terug moest worden gegeven aan de Woerdenaren. En we hebben nu een verbouwing van een jaar achter de rug waarbij alles helemaal is opgeknapt, alle appartementen zijn er in gebouwd. Door B Bouw onder andere.

Wat verwacht je van de verhuur van de zalen? Heb je nog plek dit jaar?

De mensen willen nu al trouwen op maandag om maar hier terecht te kunnen. De vergadermarkt is natuurlijk een ander verhaal, die plannen wat korter, beginnen nu te reserveren voor volgende maand. Dat begint nu heel duidelijk aan te trekken. De aankomende weken zitten we op 80 procent bezetting.

Voordat we langs de zalen gaan, wat is de totale capaciteit?
650.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!