Back Back Nieuws

Grand Hotel Opduin verwelkomt nieuwe eigenaar

02 januari 2012
Hoscom heeft het ruim honderd kamers tellende Grand Hotel Opduin op Texel per 1 januari overgenomen van de familie den Ouden. Kees en Henriëtte den Ouden dragen het viersterren hotel na bijna 25 jaar werken en ondernemen met ‘trots en een beetje weemoed’ over.

Sinds 1934
Vanaf de duinen in badplaats De Koog hebben hotelgasten sinds 1934 uitzicht over zee. Het hotel is met drie restaurants, zes vergaderzalen, zwembad en diverse wellness voorzieningen het grootste hotel op het grootste Waddeneiland. ‘Het is voor ons persoonlijk wellicht een beetje vroeg, maar voor de medewerkers en het bedrijf de beste keuze’ zo motiveert Den Ouden zijn besluit.

Individuele karakter
Er is bewust niet gekozen voor een centraal geleide hotelketen. ‘We kregen de mogelijkheid om het hotel over te dragen aan Hoscom waardoor het individuele karakter behouden blijft’.
Trots zijn ze vooral op hun medewerkers en loyale gasten. ‘Zij hebben het mogelijk gemaakt om het hotel van “Villa Opduin” uit te bouwen tot Grand Hotel Opduin’.

Zevende hotel voor Hoscom
Voor Hoscom is dit het zevende hotel. Eigenaar Lucas Petit is ‘verheugd en dankbaar’ dat hij het stokje van de familie Den Ouden mag overnemen. Hoscom exploiteert in Nederland hotels op bijzondere locaties met ieder een eigen naam en individuele uitstraling. ‘In Grand Hotel Opduin ervaar je dat intense Waddengevoel en daarom past het precies bij ons’, aldus Petit.

Operationele leiding
Grand Hotel Opduin wordt vanaf 1 januari 2012 geleid door Floris-Jan Zwaag en zijn vrouw Kirsten Dashorst. Floris-Jan Zwaag werkt al 12 jaar binnen Hoscom. Hij is directeur geweest van het Delta Hotel, Badhotel Rockanje en het Cruise Hotel aan boord van het ss Rotterdam. Zwaag en zijn team waren de eerste winnaars van de Dutch Hotel Award.

'Succes verder uitbouwen'
Zwaag en Dashorst over hun toekomstige rol in Grand Hotel Opduin: ‘We voelen ons vereerd dat we op het prachtige Texel het stokje mogen overnemen. We gaan met het team van Opduin graag de uitdaging aan om het succes van de familie Den Ouden verder uit te bouwen.’

Foto: (vlnr) Kees den Ouden, Henriëtte den Ouden, Anneke Petit, Lucas Petit

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!