GPTx, grootste AI-evenement van het land krijgt een vervolgGPTx, grootste AI-evenement van het land krijgt een vervolg
Back Back Nieuws

GPTx, grootste AI-evenement van het land krijgt een vervolg

19 juni 2023

Na de succesvolle eerste editie GPTx afgelopen april ontwikkelt generatieve AI zich met ongekende snelheid. Webbrowsing met GPT-4, Google lanceerde haar eigen AI-tool Bard en we zien steeds meer bestaande toepassingen die AI embedden, zoals Salesforce Einstein GPT of Adobe Firefly. Daarom is het tijd voor GPTx editie 2. Op vrijdag 30 juni houdt Cupola XS in de voormalige koepelgevangenis in Haarlem het tweede AI-event waarbij de focus ligt op het praktische gebruik van AI tools. GTPx editie twee is een initiatief van I.AMDIGITAL, Cupola XS en Endeavour.

Het AI event is hands-on en voor leidinggevenden, business professionals, juristen en advocaten. Voor deelname aan de workshops is het meenemen van een laptop vereist.

Learning by doing 

GPTx editie 2 staat in het teken van learning by doing en biedt 24 praktische workshops verdeeld over 8 classrooms om aan de slag te gaan met verschillende AI tools & ChatGPT. Dit keer is het event gericht op drie tracks: AI & Toepassingen, AI & Leiding geven en AI & Recht. De laatste track is speciaal voor juristen en advocaten, aan de twee andere tracks kan iedereen deelnemen die geen juridische achtergrond heeft. Verder zijn er die dag On-stage Demo’s & AI cases en is er een Informatiedesk met AI-leveranciers en experts.

Brede adoptie creëren

Ruben Nieuwenhuis van Cupola XS: ‘Pas als je echt aan de slag gaat met AI-tools zoals ChatGPT en Midjourney, word je bewust van de positieve- maar ook de mogelijke negatieve kanten van AI. Tijdens dit event nemen de bezoekers de laptop mee en gaan ze het toepassen, in één of meerdere workshops. Doordat ze echt met AI gaan werken creëren we een brede adoptie, en dus ook reflectie van zowel de positieve als de negatieve kanten van AI.’

Programma

Na een uitverkochte eerste editie met 700 deelnemers, laat Cupola XS dit keer maximaal 400 personen toe. Het complete programma is te zien op de website, waar ook de kaartverkoop is. GPTx editie 2 wordt gehouden op vrijdag 30 juni van 09.30 – 15.30 uur met aansluitend een netwerkborrel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!