Back Back Nieuws

Gouden Wereld Stage Sterren schitteren: het ss Rotterdam kiest stagiair van het jaar

25 november 2013
Op het ss Rotterdam werden afgelopen woensdag 20 november drie uitblinkende stagiaires van het stoomschip in het zonnetje gezet tijdens de uitreiking van de Gouden Wereld Stage Ster. Tijdens de feestelijke uitreiking werd Jasper Verhagen als welverdiende winnaar benoemd.

Uit ruim 240 stagiaires zijn drie genomineerden gekozen. De genomineerden hebben stage gelopen aan boord in de periode 2012/2013 en zijn gekozen vanwege hun opvallende collegialiteit, professionele houding en hun onuitputtende inzet. Genomineerd waren; 

- Demi Kouwen, stagiaire afdeling Facility Service

- Jasper Verhagen, stagiair Kok, Club Room

- Sanne van Kessel, stagiaire afdeling Operations, Catering & Events

Vakjury

De genomineerden presenteerden zich op een unieke wijze aan de professionele vakjury bestaande uit Korrie Louwes, (Wethouder van Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie van de gemeente Rotterdam), Peter Post, (Accountmanager, Zadkine), Inge Rosenthal, (Projectmanager Bestuur, Strategie en Communicatie, Albeda College) en Overste Aben (Commandant, Van Ghentkazerne). Na een juryberaad mocht Wethouder Louwes, Jasper Verhagen als eerste feliciteren. Jasper (17 jaar) heeft zijn tweejarige opleiding tot Kok (niveau 2) versneld afgerond en is daarna gestart met een niveau 3 opleiding.

Gouden Wereld Stage Ster

De Gouden Wereld Stage Ster is in 2011 in het leven geroepen omdat het ss Rotterdam als een van de grootste stage en leerwerkbedrijven van Nederland, graag haar waardering wil tonen aan studenten die bovengemiddeld presteren tijdens hun stage op het schip. Het schip biedt diverse stages op een bijzondere locatie, bij een bedrijf dat professionele stagebegeleiding biedt. ‘Life Long Learning is op het ss Rotterdam zeer belangrijk. Iedereen, van jong tot oud en van alle takken van sport, is welkom. De mogelijkheden om stage te lopen zijn ook groot, er is op elke afdeling een stageplaats. Onze medewerkers en vrijwilligers leren de nieuwe generatie alle kneepjes van het vak”, aldus Herman Schreuder, General Manager van het ss Rotterdam.

24 uur per dag, 365 dagen per jaar

In samenwerking met het Albeda College en het Zadkine biedt het ss Rotterdam plaats aan 240 stagiairs en leerlingen per jaar. Wekelijks zijn er ongeveer 80 stagiaires aan het werk. Omdat het schip alle dagen van het jaar in bedrijf is, kan men ook 24 uur per dag, 365 dagen per jaar stage lopen. Dit is voor een leerwerkbedrijf bijzonder.

Foto: v.l.n.r. Peter Post, Korrie Louwes, Demi Kouwen, Sanne van Kessel, Inge Rosenthal, winnaar Jasper Verhagen, Overste Aben

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!