Back Back Nieuws

Gouden Koets te bewonderen op Paleis Het Loo

21 augustus 2015
Na Prinsjesdag zal de Gouden Koets voor langere tijd niet meer te zien zijn in het openbaar vanwege een grote restauratie. Van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus is er de voorlopig laatste mogelijkheid om de Gouden Koets van dichtbij te bekijken, tijdens het evenement Paardenkracht & Autopracht op Paleis Het Loo.

Paardenkracht & Autopracht
Het evenement Paardenkracht & Autopracht op Paleis Het Loo viert het 200 jarig bestaan van het Koninklijk Staldepartement. In deze presentatie van sport- en familierijtuigen van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander krijgen bezoekers een goede indruk van het werk van het Koninklijk Staldepartement. Paarden, historische rijtuigen, auto’s, een bus en sledes zijn van dichtbij te bekijken en tevens is er twee keer per dag een defilé, waarbij de spreekstalmeester toelichting geeft bij de verschillende aanspanningen van rijtuigen en de auto’s. Bezoekers kunnen meekijken met de verzorging en het inspannen van de koninklijke paarden en ook zijn er rijtuigen van de Koninklijke Staldepartementen uit Zweden en Engeland aanwezig.

Topstukken
De presentatie kent dit jaar meerdere topstukken. Naast de aanwezigheid van de Gouden Koets, presenteert Paleis Het Loo de Austin Sheerline van koningin Juliana en de Cadillac Convertible Sedan waarin prinses Wilhelmina zich liet vervoeren. Beide auto’s zullen rijdend te zien zijn. Voor het eerst na de restauratie zal het rijtuig Crème Calèche in dit defilé meerijden alsook de auto van Prins Hendrik, de Minerva. De Gala Landauer wordt gepresenteerd met een vierspan postiljon. Dit rijtuig is tot 1983 gebruikt voor de officiële intocht van buitenlandse staatshoofden bij staatsbezoeken in Amsterdam. Van donderdag tot en met zondag zijn er demonstraties en twee keer per dag een defilé. Het defilé op donderdagochtend is een generale repetitie die het publiek ook kan bijwonen.

Foto: Koninklijk Staldepartement

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!