Back Back Achter de schermen

Gouden Giraffe interview: World Forum

03 maart 2008

Door Ellen van Ree

Nu de Avond der Avonden, de uitreiking van de Gouden Giraffe voor beste Charity Event, beste Zakelijke Evenement en beste Vermakelijke Evenement van 2007 met rasse schreden nadert – de tijd vliegt zomaar rap naar dinsdag 11 maart – lijkt het High Profile nuttig een kijkje te nemen op de uitgekozen locatie. Director of marketing en sales van World Forum, Michiel Middendorf, geeft met alle plezier een riante rondleiding en nadere uitleg.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Middendorf: ‘Even aantal checken. In 2007 organiseerden wij 216 evenementen

Vertel eerst over dit Italiaans design uitstralende World Forum Convention Center, dit was toch eerst het wat stoffige Nederlandse Congres Gebouw? Wat een transformatie!

Michiel Middendorf: “Klopt, het World Forum in Den Haag is na een grondige Extreme Makeover pas écht een spraakmakende locatie geworden, waar uitersten samenkomen. We faciliteren grote internationale congressen en nationale evenementen. Het jaar rond een mix van business en entertainment en cultuur en politiek. De unieke combinatie van een multifunctioneel auditorium/theater, – de grootste van Nederland! – en meer dan twintig breakout ruimtes maken het World Forum voor vele doeleinden de perfecte locatie. Trouwens, musicals weten ons ook te vinden, Evita speelde hier en Ciske de Rat, en ook voorstellingen van Hans Klok en kabouter Plop vinden hier plaats. En in 2008 alweer de derde editie van het festival The Haque Jazz.”

En de naamsverandering?

Michiel Middendorf: “Het World Forum is gevestigd in het kloppend hart van The Hague World Forum: een herkenbare en toegankelijke zone voor internationale organisaties op het gebied van vrede en recht. Met onder andere het Joegoslavië-tribunaal (ICTY), de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens (OPCW), en ook Europol bouwt hier een nieuw kantoor. Je komt binnen over een loper waar de vijf continenten ingeweven zijn. Ook de bewegwijzering binnen in het gebouw is in lijn met de nieuwe naam en het logo. De entree en foyers hebben een heel eigen uitstraling gekregen met Italiaans designmeubilair en zachte sfeerverlichting. De inrichting van de zalen is op basis van natuurlijke elementen: modern en stijlvol. De huiselijke sfeer is over alle etages aanwezig, iedereen voelt zich welkom in de nieuwe zalen en foyers. Het is een bijzonder gebouw, met nog veel oorspronkelijke stijlelementen.”

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Italiaans design statement

Een oude ziel in een ‘design’ maatwerk kostuum. Eigenzinnig meubilair, design grappen hier en daar zoals op de toiletten, ook de kleurstellingen, en de naamgeving is werelds!
Michiel Middendorf: “Ons souterrain staat in het teken van ‘Oceans’. Op de parterre is het mogelijk te vergaderen op één van de ‘Continents’ en koffie te drinken in het Capital Cities Café. Op de eerste etage kunnen gasten confereren in het ‘Rivers’ gebied. En op de bovenste verdieping is alle ruimte voor ontmoetingen op topniveau, in de ‘Mountains’ zalen genaamd Kilimanjaro en Mount Everest.”

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Een rijtje wc-eenden…

Maar waarom meewerken aan de Gouden Giraffe avond?
Michiel Middendorf: “Het is toch een marketingtool. Ik zie het als hét evenement dat er echt toe doet binnen de evenementenbranche, want het is bewezen spraakmakend. Voor mij persoonlijk wordt het de allereerste Gouden Giraffe uitreiking die ik meemaak, ik heb er alleen nog maar over gelezen in de vakpers, dus ik kijk zelf heel erg naar de avond uit. Tot anderhalf jaar geleden werkte ik namelijk aan de andere kant van het bureau. Mijn achtergrond is naast horeca, zoals het opstarten van Hard Rock Café en TGI Friday’s in Madrid, de meetings en incentives wereld, voor onder andere de Marriott hotel groep.”

Een investering van World Forum op zowel korte als lange termijn?
Michiel Middendorf: “Jazeker, om twee redenen. De voornaamste reden is dat corporate meetings of events vaak maar kort van duur zijn. Steeds meer worden gespecialiseerde communicatiebureaus hiervoor ingeschakeld, dus onze doelgroep is aan het verschuiven. Evenementenorganisatiebureaus, reclame- en communicatiebureaus, deze zijn voor World Forum interessante prospects aan het worden en ze zullen hopelijk in groten getale aanwezig zijn op de feestelijke uitreiking van de Gouden Giraffe. Daarnaast wil ik gewoon heel graag dat alle bezoekers eindelijk eens de nieuwe ambiance en sfeer van deze bijzondere locatie aan den lijve ondergaan en ze laten kennismaken met onze nieuwe pay-off ‘ Events that shape the world.”

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Mooie traditie: bij het binnenhalen van een event slaat men op de gong!

Wie zijn eigenlijk de vaste partners van World Forum?
Michiel Middendorf: “Onze in huis diensten zijn ondergebracht bij bekende namen uit de business, zoals Hulskamp, Bourgonje en Sodexo Prestige, waarmee we ook op een fantastische wijze samenwerken voor de komende Gouden Giraffe feestavond. Deze samenwerking rondom alles loopt geolied. Neem Ad de Haan (van LiveLAB, verantwoordelijk voor de creatieve invulling). Hij geeft heel veel vrijheid en vertrouwen. Dat was even wennen, maar die pakken we graag. Want in het bijzonder op het decoratievlak heeft Anton van Baalen zich zwaar gecommitteerd om alles nog leuker te maken op 11 maart.”

Waar lag of ligt of de grootste uitdaging of stressfactor met betrekking tot deze eenmalige avond?
Michiel Middendorf: “Niks stressfactor, een hanteerbare uitdaging: het parkeren. Jammer genoeg blijkt de renovatie van onze ondergrondse parkeergarage nog niet helemaal af, dat is pas in april het geval, dus is er deze avond maar parkeergelegenheid voor 1400 bezoekers. Maar we zetten een snelle, comfortabele shuttleservice in. Automobilisten kunnen parkeren bij Madurodam en staan na exact drie minuten transfer in het World Forum op de scheerwollen loper in het feestgewoel.”

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Het podium van het WF, hier gaat het op 11 maart allemaal gebeuren

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!