Back Back Nieuws

Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud plukt appels van eigen appelbomen

26 september 2013
Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud zal aanstaande vrijdag 27 september in het teken staan van appels. Zo’n drie jaar geleden heeft het hotel appelbomen laten planten in het kader van ‘Fryske Frucht’. De eerste oogst is inmiddels klaar om geplukt te worden, dit wordt op 27 september gedaan door Coby van der Laan, wethouder economische ontwikkeling van de gemeente Heerenveen. Het plukken wordt gevolgd door koffie en uiteraard appeltaart van Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud.

Fryske Frucht
Fryske Frucht is een initiatief van organisatie ‘de Friesche Frucht’, die zich inzetten om de authentieke Friese vruchten, zoals appels, peren en pruimen terug te brengen in het Friese landschap. De doelstelling is nu om de komende vijf jaar 3000 hoogstammen van oude rassen te planten. De organisatie moedigt andere bedrijven en instellingen aan zich aan te sluiten bij dit initiatief. Het aantal leden breidt zich uit en bestaat inmiddels uit zes horeca ondernemingen waaronder ‘Restaurant Het Ambacht’, ‘Restaurant de Koningshof’ en ‘Restaurant Hajé’, de gemeente Heerenveen en twee stichtingen.

Foto: De heer T. de Wolff, directeur Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud, de heer K. Feenstra, voormalig wethouder gemeente Heerenveen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!