Back Back Nieuws

Golden Tulip bouwt extra luxe Royal Tulip Amsterdam Symphony aan Zuidas

25 september 2006

Golden Tulip Hospitality lanceert haar nieuwe internationale luxe merk met de eerste Royal Tulip Amsterdam Symphony, gelegen in het hart van het zakelijk centrum van Amsterdam. De bouw is gestart op woensdag 20 september 2006 met een feestelijke aftrap op het terrein. Het hotel zal haar deuren openen in 2009.

Het hotel is onderdeel van een multifunctioneel project genaamd Amsterdam Symphony en ligt midden in het financiële zakendistrict van de Amsterdamse Zuidas. De ontwikkelaars zijn Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG BV en Trimp & Van Tartwijk Property Development BV. Het project bestaat uit twee woontorens, een kantoorgebouw en een hotel. De exploitatie van het hotel is voor rekening van Golden Tulip Hospitality Management BV.

Het Royal Tulip Amsterdam Symphony telt 13.000 m² en is voornamelijk ontworpen voor zakelijke reizigers en groepen. Het hotel bestaat uit 210 hotelkamers, allen volledig uitgerust om te voldoen aan alle wensen van de zakelijke reiziger die voor een kort of lang verblijf in het hotel kiest. De hotelfaciliteiten omvatten een executive lounge, een luxieus A-la-carte en een All-day dining restaurant en een bar/lounge, ideaal voor zowel hotelgasten als de werknemers van de omringende kantoorgebouwen.

Tevens zijn vier verschillende soorten vergaderruimten beschikbaar voor allerlei evenementen, trainingen en vergaderingen, met een totale capaciteit van 335 personen. Ter ontspanning zal het hotel een health & wellness centrum bieden van 500 m², waar gasten de mogelijkheid wordt geboden om zich even terug te trekken uit hun hectische dagelijkse praktijk.

Hans Kennedie, President en C.E.O. van Golden Tulip Hospitality Group: "Ik ben zeer trots op deze toevoeging aan de bestaande portfolio van onze hotelexploitaties in Nederland. De Royal Tulip Amsterdam Symphony zal geheel uitgerust worden met onze laatste concepten en systemen, die in combinatie met de spectaculaire locatie van het hotel, zullen leiden tot een gezonde hotelexploitatie."

Cees van Boven, Managing Director van Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG B.V.: "Als gespecialiseerd ontwikkelaar van multifunctionele projecten zijn wij zeer tevreden met de integratie van deze luxieuze Royal Tulip, het nieuwe vlaggeschip van de Golden Tulip Hospitality Group, in het Amsterdam Symphony project. Dit nieuwe en ambitieuze internationale Royal Tulip merk, dat als eerste locatie het centrum van de Amsterdamse Zuidas heeft gekozen, betekent een enorme 'boost' voor het hele project. Royal Tulip Amsterdam Symphony zal zeker andere grote internationale partijen aantrekken om Amsterdam Symphony in de Zuidas als locatie te kiezen."

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!