Back Back Nieuws

Golden Tulip Alkmaar gaat verder met nieuwe General Manager

03 juni 2015
Anja Muller is sinds 1 april 2015 de nieuwe Hotel Manager van Golden Tulip Alkmaar. Haar benoeming is een mooie aanvulling op het team van Golden Tulip Alkmaar, ze heeft namelijk ruim 27 jaar ervaring opgedaan bij verschillende hotels. De van oorsprong uit Duitsland afkomstige Muller is vol enthousiasme begonnen in haar nieuwe functie: ‘Het is precies wat ik zocht en het team is geweldig.’

Na haar opleiding aan de Hotelschool in Wiesbaden, begon Muller haar carrière op de afdeling reserveringen van het Sheraton Frankfurt Airport Hotel en Conference Center. Daarna, zo’n 25 jaar geleden, verhuisde ze naar Amsterdam en ging aan slag als reserveringsmanager bij Hotel Okura Amsterdam. Haar ervaring in de hotellerie heeft zij verder uitgebreid door haar functies van Manager Marketing & Sales en Hotelmanager bij Zorghotel de Palatijn in Alkmaar. In de afgelopen periode heeft Muller onder andere twee interim opdrachten gedaan, als Hotelmanager bij Hotel-Congrescentrum Belmont op de Veluwe en als Manager Bijzondere Vakanties bij het Nederlandse Rode Kruis.

Geen twijfel
De functie als Hotel Manager bij Golden Tulip Alkmaar kwam op het juiste moment: ‘De afgelopen periode heb ik veel ervaring opgedaan door mijn interim werkzaamheden en vele reizen. Ik miste echter een band met een vaste organisatie en mijn eigen team van medewerkers. Golden Tulip Alkmaar en de eigenaren Rein Pastoor en Claudia van Veen kende ik nog van de tijd dat ik in Alkmaar werkzaam was. Toen ik hoorde dat ze een hotelmanager zochten twijfelde ik geen moment en het contact was snel gelegd.’

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Naast de aansturing van het hotel, wil Muller nog meer focussen op maatschappelijk verantwoord ondernemen: ‘Een organisatie moet zijn verantwoording nemen op het gebied van duurzaamheid en eerlijk handelen. We vervangen een aantal zaken door duurzame materialen. Zo wordt er gerecycled tapijt in het hotel gelegd en gaan we stapsgewijs meer gebruik maken van biologische- en Fair Trade producten. Een gezonde levensstijl is een trend geworden en daar hoort natuurlijk ook gezond en verantwoord eten bij. Biologische groente en fruit bevatten meer vitamine en mineralen dan de producten die op kunstmest groeien en je proeft ook het verschil. In Duitsland is deze trend al enige tijd gaande en waait nu ook naar Nederland over. Daar moeten we op inspelen’, verteld  Muller.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!