Goed nieuws: Fieldlab Evenementen gaan door in januariGoed nieuws: Fieldlab Evenementen gaan door in januari
Back Back Nieuws

Goed nieuws: Fieldlab Evenementen gaan door in januari

18 december 2020

Net zoals er veel in 2020 is gebeurd, gebeurde er ook veel rondom Fieldlab Evenementen in de afgelopen twee weken. Een delegatie ging in gesprek met Minister-President Rutte over het nut en de noodzaak van aanvullende steunmaatregelen voor de gehele branche en hield een pleidooi voor de pilot events. Dat was niet aan dovemansoren gericht, want tijdens de persconferentie van dinsdag 8 december kreeg Fieldlab Evenementen toestemming voor de organisatie van vier testevents in januari. De grote vraag was: gaan de Fieldlab Evenementen wel door, vanwege de nieuw aangekondigde lockdown? Goed nieuws voor de evenementenbranche, want het kabinet heeft aangekondigd dat de Fieldlab Evenementen in januari door mogen gaan.

Fieldlab Evenementen gaan door in januari 

In de brief aan de Tweede Kamer, naar aanleiding van de op 14 december aangekondigde lockdown, bevestigde Minister Hugo de Jonge nog eens de pilot events: 'In mijn brief van 9 december 2020 heb ik aangekondigd dat los van het epidemiologisch beeld in januari 2021 gestart kan worden met de eerste praktijktesten voor evenementen, de fieldlabs. Omdat inzichten uit deze fieldlabs kunnen helpen bij het doel om de bovengenoemde sectoren op veilige en verantwoorde wijze weer op te starten heeft het kabinet besloten de oorspronkelijke planning om medio januari 2021 met de fieldlabs te starten te handhaven. Voor de fieldlabs zal een juridische grondslag worden gegeven via een wijziging van de Tijdelijke ministeriële regeling maatregelen COVID-19.'

uNLock app voor het testen op corona tijdens de events 

Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen hebben donderdag 10 december een praktijktoets uitgevoerd om digitale Covid-19 testuitslagen uit te geven en te verifiëren op echtheid. Deze digitale Covid-19 testuitslagen kunnen in de toekomst worden ingezet bij de toegangscontrole van evenementen. Hiermee kunnen evenementen worden georganiseerd waarbij bijvoorbeeld de 1,5 meter regel kan worden losgelaten omdat alle bezoekers vlak voor het evenement negatief hebben getest op Covid-19. Tijdens de pilot evenementen in januari 2021 willen Fieldlab Evenementen en uNLock deze oplossing in gaan zetten. Dit is een nieuwe stap om de samenleving verder te kunnen openen en sectoren die zeer lijden onder de beperkingen weer perspectief te bieden. Peter Verkoulen van de Stichting gaf een interview hierover bij BNR. Hoe de uNLock-app werkt is hier te zien.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!