Back Back Nieuws

Goed Geld Gala's in het vernieuwde Rijksmuseum Amsterdam

15 maart 2012
Gedurende een week is het verbouwde Rijksmuseum het middelpunt geweest van veel media-aandacht, meeslepende evenementen en mooie diners. De BankGiro Loterij maakte tijdens het Goed Geld Gala bekend welk recordbedrag wordt verdeeld onder culturele instellingen: ruim 64 miljoen euro. Het geld werd verdeeld over 58 musea, monumenten en molens. Daarnaast ontvingen zes bijzondere projecten een bijdrage, die dankzij deze steun gerealiseerd kunnen worden.

450 gasten per dag
In het nieuwe overdekte Atrium werden gedurende vier dagen rond de 450 gasten per dag ontvangen. Na het plenaire gedeelte volgde een borrel in de prachtig gerenoveerde Voorhal. Uniek en eenmalig waren de diners die volgden in de Eregalerij. De restauraties zijn voltooid, de nieuwe parketvloer lag er al in, echter de kunstwerken moeten nog komen. Prefered Cateraar van het Rijksmuseum Food Fantasies, heeft hier vier bijzondere diners mogen cateren met de vele logistieke uitdagingen die het bijna voltooide gebouw met zich mee neemt. Zo kreeg het gehele museum een tijdelijk tapijt om de marmeren vloer te beschermen en kreeg het door de vele audio visuele middelen al de uitstraling van een echte evenementenlocatie.

Patronen van het Rijksmuseum
Naast de Goed Geld Gala’s mocht Food Fantasies ook het diner verzorgen voor de Patronen van het Rijksmuseum. Deze ‘vrienden’ van het Rijksmuseum werden gefêteerd met smaakvolle fingerfoods en na het diner met een toetjesbuffet in de Nachtwachtlounge. Een tijdelijk gerealiseerde ‘club’ waar volgend jaar de rust weer zal terugkeren als de Nachtwacht weer op zijn plek hangt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!