GLOW Eindhoven groot succes!GLOW Eindhoven groot succes!
Back Back Nieuws

GLOW Eindhoven groot succes!

23 november 2020

Lichtfestival GLOW Eindhoven, georganiseerd op 12 tot 15 november, werd een groot succes. Met een groot lichtkunstwerk dat door heel de stad te zien was, ontstond er verbinding in tijden van corona. Het kunstwerk ‘Connecting de Dots’, was te zien via een livestream en was het grootste lichtkunstwerk ooit. Samen met de duurzame producten gerealiseerd door Signify is het kunstwerk bijna helemaal circulair.

Lichtfestival GLOW Eindhoven

Naar het lichtfestival GLOW in Eindhoven komen normaalgesproken ruim 750.000 mensen. Hier werd een alternatief op bedacht, namelijk één groot lichtkunstwerk dat door de hele wereld bewonderd kon worden via een livestream. Het lichtkunstwerk moest staan voor licht, leven en verbinding in tijden van corona. Van 12 tot en met 14 november baadde de Nederlandse lichtstad in een blauwe nachthemel, de kleur van hoop. De 1.000 levensgrote, vaste en lichtgevende rode dots zweefden door de stad. Het kunstwerk was ruim 80 km2 groot.

Connecting the Dots bijna geheel circulair

Duurzaamheid is het kloppend hart van Signify en zonder volledige circulariteit zou het project niet plaatsvinden. De energiezuinige LED-Lampen van Kari Kola hebben een levensduur van gemiddeld 15 tot 20 jaar. Deze worden komende jaren opnieuw gebruikt in volgende projecten. De rode ballonnen van Ivo Schoofs bestaan uit materiaal dat geheel gerecycled kan worden. De ballonnen van ca. 90 cm doorsnee werden bevestigd aan gebouwen en voorzien van 7 Watt LED lampjes. Deze zijn 100% circulair. Ook de gebruikte helium wordt voor 80% teruggewonnen door de Technische Universiteit Eindhoven. Alle materialen worden hergebruikt in nieuwe projecten en kunstwerken.

Klik hier voor de aftermovie van deze editie van GLOW Eindhoven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!