Erika Koehler en Mark Rutte Erika Koehler en Mark Rutte
Back Back Nieuws

Global Event Oscar voor vijf Nederlandse bureaus

27 januari 2017

Tijdens de uitreiking van de Eventex Awards 2017, het wereldwijde Oscar-gala voor de evenementenindustrie, hebben vijf Nederlandse bureaus gezamenlijk een zilveren Award in de wacht gesleept. Ze kregen die prijs op 24 januari in Dublin (Ierland) voor de organisatie van de Innovation Expo in 2016.

Innovation Expo Amsterdam scoorde 60% méér bezoekers

De Innovation Expo - een initiatief van een drietal Nederlandse ministeries - vond in het voorjaar van 2016 plaats in Amsterdam. Aan de oevers van het IJ waren 250 projecten in het teken van duurzame innovaties op de terreinen van transport, voeding en energie bijeengebracht. Het evenement trok 5.500 bezoekers, 60% méér dan de voorgaande editie, en 70% méér exposanten dan aanvankelijk was begroot. De klus werd geklaard binnen 9 maanden voorbereidingstijd en binnen het budget van Euro 700.000,-.

Innovatieve aanpak

De Eventex-jury was verder onder de indruk van de onorthodoxe wijze waarop dit event werd georganiseerd. Voor de pitch waren vijf bureaus uitgenodigd, maar nog tijdens de pitch ontstond het idee de klus gezamenlijk aan te pakken. Henk van Maanen, de architect van dit Event Consortium, zegt daarover: 'Elk bureau kon zich daardoor richten waar ze het allerbest in zijn, en dat leidde tot een zeer innovatief en verrassend evenement.' 

38 ministers 

Voor de opdrachtgevers was het extra belangrijk goed voor de dag te komen, want in het kader van het Nederlandse Voorzitterschap van de EU waren maar liefst 38 Europese transport- en milieuministers te gast op de Expo. Minister-president Mark Rutte (zie video) roemde het informele karakter van het evenement: 'Niet stijf of deftig, maar heel praktisch. Een groot verschil met dit soort expo's in andere landen, waar het allemaal heel ingewikkeld en een beetje saai wordt. Dit was heel interactief.'

Award on tour 

Het consortium voor de Innovation Expo werd gevormd door S.V.P. Sfeerbeheer, PINO, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie. Bij de Award hoort ook een beeldje dat op reis gaat langs de bureaus. Elke consortium-partner houdt de trofee vijf weken in bezit en brengt 'm daarna persoonlijk naar een van de andere vier partijen, om zo de onderlinge contacten in stand te houden. 

 

 

 

Foto: 'Opdrachtgevers Erika Koehler en Mark Rutte ook heel blij met Global award'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!