Glice, de schaatservaring die zowel leuk als duurzaam isGlice, de schaatservaring die zowel leuk als duurzaam is
Back Back Trends

Glice, de schaatservaring die zowel leuk als duurzaam is

24 oktober 2022

Met eigen polymeer schaatspanelen, bekend als ‘synthetisch ijs’, weet Glice het schaatsgevoel van natuurijs perfect na te bootsen. Het probleem van hoge energiekosten, waar de reguliere schaatsbanen nu mee kampen, vormen net als het klimaat geen factor voor de kwaliteit van het schaats‘ijs’. ‘Met behulp van de revolutionaire synthetische ijstechnologie van Glice, een Zwitsers product, brengen wij duurzaam schaatsen naar elke hoek van de planeet’, vertelt Dieter Sergeant. Van klassieke wintersportlanden tot een tropisch eiland in de Malediven!

Het ‘ijs’ van Glice kom je werkelijk overal tegen. Schaatsen op bijzondere locaties, van een boot op de Seine in Parijs, schaatsen op een meer in Brugge, een hockeytraining in het centrum voor de topclub Davos en zelfs werelds grootste tijdelijke kunststof schaatsbaan in Mexico-City. Het zijn bijzondere projecten waar Glice de winterpret garandeert! Ook bekende ijshockeyspelers uit de NHL, de professionele ijshockeycompetitie in de Verenigde Staten en Canada, zijn door de perfecte glij en grip kwaliteit razend enthousiast over het synthetische ijs van Glice.

Kwaliteit

Hoogwaardige grondstoffen en hightech productie resulteren in de meest geavanceerde kunstmatige glijtechnologie ter wereld en daar zijn ze bij Glice met recht erg trots op. Dieter: ‘Glice is vanwege zijn glij en grip kwaliteit verkozen door top schaatsmerken, zoals Bauer & CCM, die Glice ook gebruiken in hun eigen ontwikkelingscentrums. Zij hebben op diverse merken van synthetisch ijs ‘blind’ geschaatst en zijn voor hun testfaciliteiten vanwege de uitmuntende schaatsprestaties en het beste verbindingssysteem bij ons uitgekomen. Onze samenwerking met ‘Plant for the planet’ maakt dat Glice ook 100 procent CO² neutraal is. Voor elk paneel dat we verkopen planten we een boom om onze ecologische voetafdruk te compenseren voor de productie en alle vrachttransporten en de verplaatsingen van al onze medewerkers!’

Voordelen

Bij Glice zijn ze klaar voor het nieuwe winterseizoen en nieuwe projecten. Een evenementenplein, sporthal, een winkelcentrum, een vakantiepark of zelfs schaatsen op een dakterras, op iedere locatie brengen we schaatspistes of een Glice Eisstock curlingbaan.‘Glice synthetisch ijs geeft het vreugdevolle gevoel van traditioneel schaatsen. Elektriciteit en water zijn niet nodig en daardoor zijn onze producten ecologisch verantwoord. Daarnaast zijn onze kunstijsbanen 100 procent mobiel, zijn ze snel op te zetten en eenvoudig te bewaren. Je kan de boarding ook personaliseren met eigen design, logo of reclame aan de zijpanelen en je kan schaatsen zonder de kans op een natte broek als je valt, somt Dieter een aantal praktische voordelen op. Aan de vraag naar accessoires zoals schaatsen, schaatsslijpmachines, schaatsrekken en hulpjes, alsook curling en hockeydoelen kan ook worden voldaan.

Certificering schaatsbaanbeheerder

Wie aan de internationale top staat, doet er alles aan om daar ook te blijven. Om de kwaliteit te waarborgen, biedt Glice gratis een complete Glice schaatsbaan uitbater certificatie aan. Dit is een kennis & opleidingspakket die de uitbating van de baan vlekkeloos moet laten verlopen. De onderdelen worden onderwezen door middel van videolessen, theoretische en praktische tests.

Liefde voor de schaatssport

De winters worden steeds milder, waardoor er steeds minder geschaatst kan worden op natuurijs. Het uitstekende en milieuvriendelijk synthetische ijs van Glice is een prachtig alternatief en helpt zo om de liefde voor de schaatssport groot te houden en te bewaren. Iedereen wordt dan ook persoonlijk uitgenodigd om het Glice schaatsgevoel zelf te ervaren en te beleven. ‘Ik hoop je tijdens de wintermaanden op een Glice-schaatsbaan te zien!’, besluit Dieter.

Klik hier voor videomateriaal van Glice!

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!