Back Back Nieuws

Glenfiddich Challenge wint AMMA

21 mei 2012
De Glenfiddich Challenge is bekroond met een AMMA, een van de meest prestigieuze mediaprijzen in de Nederlandse communicatiebranche. De reclamecampagne voor Glenfiddich is uitgedacht en uitgevoerd door Eximo Incentive Travel & Business Events in opdracht van Discovery Channel.

 

Glenfiddich Challenge

Onbevreesde pioniers gingen de ultieme uitdaging aan; een Glenfiddich survival challenge in Schotland; een bikkelharde survivaltocht door de Schotse Laag- en Hooglanden. Het resultaat? Een indrukwekkende toename in Glenfiddich gebruiksintentie, merkvoorkeur & Top of Mind awareness. De Glenfiddich Challenge sluit volledig aan bij ‘Tot Hier en Verder’; de merkbelofte van Discovery Channel.

 

Samenwerking Discovery Channel

Voor Julien Remers, Brand Manager van Glenfiddich, was een samenwerking met Discovery Channel een logische stap: ‘Pionieren behoort tot het DNA van Glennfidich, dat als eerste merk ter wereld Single Malt Whisky verkocht en daarmee de categorie heeft uitgevonden. Al eeuwenlang drinken mensen whisky om zichzelf te belonen. Nu geven we Glennfiddich-liefhebbers de kans om zichzelf de ultieme beloning te gunnen. Een betere match dan Discovery Channel is er niet volgens mij.’

 

Uitvoering in handen van Eximo

Discovery Channel heeft de uitvoering van deze challenge in z’n geheel neergelegd bij Eximo, met wie ze al jaren een goede samenwerking hebben. Samen hebben ze de Challenge tot een unieke beleving gemaakt voor de deelnemers en voor de kijkers. Het juryrapport luidde dat deze inzending een schoolvoorbeeld van een AMMA inzending was. Gebaseerd op goede inzichten van de doelgroep, weloverwogen strategische keuzes en een perfecte executie met een klinkend resultaat.

 

Bron foto: Flickr

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!