Glamour aan de Noordzee in VlissingenGlamour aan de Noordzee in Vlissingen
Back Back Nieuws

Glamour aan de Noordzee in Vlissingen

12 mei 2021

De zomer staat weer voor de deur maar er is nog veel onzekerheid of de reislustige Nederlander weer de grens over mag. In eigen land is Zeeland een plek waar toeristen zich uitermate goed vermaken. Naast de mooie brede zandstranden, de vele pittoreske dorpjes en stadjes en de gastvrije bevolking, is Film by the Sea in Vlissingen bij uitstek hét uitje voor jong en oud in de nazomer. De kuststad is dan het decor van het grootste regionale filmfestival van Nederland, waar dagelijks spraakmakende filmpremières plaatsvinden. Vlissingen bruist van 10 tot en met 19 september tijdens Film by the Sea!

Al 23 jaar een begrip

Film by the Sea bestaat dit jaar 23 jaar en pakt daarom groots uit. Waar het in 1999 begon als een lokaal filmfestival, is het inmiddels uitgegroeid tot het vierde filmfestival van Nederland. Onder normale omstandigheden (zonder corona) bezoeken jaarlijks zo’n 44.000 mensen het festival aan zee. Film by the Sea presenteert dan ook artistiek hoogwaardige films voor een breed en divers publiek. Het festival heeft hiermee inmiddels een belangrijke plek in de culturele infrastructuur buiten de Randstad veroverd.

Glamour aan de Noordzee

Toeristen die tussen 10 en 19 september naar Zeeland gaan zullen zich soms zowaar in Cannes of Venetië wanen. Internationale beroemdheden als Sophia Loren, Morgan Freeman en Claudia Cardinale waren de afgelopen jaren al te gast in Vlissingen. Maar ook bekende nationale sterren zoals Olga Zuiderhoek, Monic Hendrickx, Rutger Hauer en Paul Verhoeven hebben Film by the Sea bezocht. Naast een fantastische vakantieplek met tal van toeristische hotspots, biedt Vlissingen in september glitter, glamour en rode lopers!

Voor ieder wat wils

Film by the Sea heeft als speerpunt om zoveel mogelijk verschillende verhalen, perspectieven en genres samen te brengen. Of het nu gaat om mooie boekverfilmingen of spannende Nederlandse of internationale films, Film by the Sea heeft het allemaal. Ook voor jongeren is Film by the Sea een laagdrempelig festival. Naast specifieke films die jongeren aanspreken, worden zij ook actief betrokken bij het vak van film maken door deelname aan de Jongerenjury of een scenarioworkshop.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!