Gijsbreght van Aemstel op de planken bij The Dylan AmsterdamGijsbreght van Aemstel op de planken bij The Dylan Amsterdam
Back Back Nieuws

Gijsbreght van Aemstel op de planken bij The Dylan Amsterdam

05 december 2017

Exact 380 jaar na de eerste uitvoering, presenteert Theater Kwast de voorstelling Gijsbreght van Aemstel in The Dylan Amsterdam. Op 3 januari 1638 opende met deze première, de eerste Amsterdamse Schouwburg aan de Keizersgracht. Precies op de locatie waar nu The Dylan Amsterdam staat en waar op woensdag 3 januari 2018 het iconische stuk opnieuw wordt opgevoerd.

Terug naar de Gouden Eeuw

Theater Kwast is specialist in het spelen van theater uit de Gouden Eeuw en koppelt daarbij relevante historische locaties aan de opvoering van 17e-eeuwse theaterstukken. Voor The Dylan Amsterdam creëerde Kwast een voorstelling van een uur, die bezoekers door het gebouw voert om hen dit eeuwenoude theaterstuk én deze unieke locatie te laten ervaren.

Een verteller, drie acteurs en een muzikant leiden bezoekers door een verkorte vorm van het stuk en de resten van de Oude Schouwburg. Zo keert de Gijsbreght terug naar de plek waar Joost van den Vondel het stuk bijna vier eeuwen geleden voor schreef.

Wist u dat

Het woord "schouwburg" is door Joost van den Vondel bedacht voor de eerste Schouwburg van Amsterdam (de "Duytsche Academie"), de locatie waar The Dylan Amsterdam zich nu bevindt.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.dylanamsterdam.com

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!