Back Back Nieuws

Giants of History Fly-in wordt luchtvaartspektakel

27 augustus 2007
Tijdens de Aviodrome Giants of History Fly-in 1 en 2 september komt een aantal grote historische vliegtuigen bijeen voor een publieksspektakel. Op deze internationale bijeenkomst van grote historische vliegtuigen, komen diverse klassieke propellervliegtuigen, soms in authentieke en historische KLM-kleuren, naar de het familie-luchtvaartpark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad komen.

De vliegtuigen komen uit vele Europese landen. Diverse beroemde KLM-vliegtuigen uit de geschiedenis, zoals de Douglas DC-2 ‘Uiver’ uit 1934 en een Dakota uit de jaren veertig, zijn deze dagen bij de Aviodrome te zien. De Dakota komt speciaal voor het evenement overvliegen uit Frankrijk. Uit Engeland komt een grote viermotorige DC-6 uit de jaren vijftig. Zij komen dit weekend te staan bij andere ‘Giants’ uit de KLM-geschiedenis, waaronder een Boeing 747 Jumbojet en de Constellation (de ‘Connie’) die beiden ook van binnen bezichtigd kunnen worden.

Het feest rond de luchtvaartgiganten krijgt ook een muzikaal tintje. Op zaterdag 1 september zal ’s avonds de Bill Bakers Big Band optreden tijdens de Moonlight Serenade. De Big Band speelt vooral hits van Glenn Miller uit de Tweede Wereldoorlog. Ook zal de luchtvaartorganisatie KNVvL tijdens de Giants of History Fly-in zijn 100-jarig jubileum vieren. Dit eeuwfeest wordt aangekleed met demonstraties van diverse vliegtuigen en een variëteit aan luchtsporten, zoals zweefvliegen, parachutespringen, microlightvliegen en snorvliegen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!