Back Back Nieuws

Gezamenlijke kinderpop-acts zetten zich in voor hongersnood in Afrika

31 augustus 2011
Een aantal Nederlandse kinderpop-acts zet zich actief in voor de recente hongersnood in de Hoorn van Afrika. Het bekende nummer ‘We are the World’ is voorzien van een nieuwe tekst ‘Help het WFP’ en is deze week opgenomen in de E-Sound Studio Weesp.

 

Geld inzamelen voor World Food Programme

Het lied roept basisschoolleerlingen op om geld in te zamelen voor het World Food Programme. Peter Bakker (UN World Food Programme Ambassadeur tegen honger) ondersteunt de actie en heeft ervoor gezorgd dat het initiatief van Kidz-AID gekoppeld is aan Stichting Kids Moving the World. Een stichting die zich richt op de bewustwording van Nederlandse kinderen ten aanzien van wereld vraagstukken.

 

Meewerkende artiesten

Kidz-AID is een initiatief van kinderplatenlabel Rattle Records (o.a. bekend van de kinderact Kidz-DJ). De meewerkende acts zijn o.a. Ralf, Kidz-DJ, Monsif, Mano, Keet!, Ernst&Bobbie & XMIX. Kidz-AID gaat, in samenwerking met Stichting Kids Moving the World, kinderen van basisscholen mobiliseren om geld in te zamelen.

 

Gratis lesbrieven

Caroline Bakker van Stichting Kids Moving the World: ‘Wij vinden het belangrijk om kinderen bewust te maken van wat er in de wereld gebeurt. Wat er nu aan de gang is in de Hoorn van Afrika is heel erg. Wij willen de kinderen in Nederland graag informeren over wat dit eigenlijk precies betekent en hoe het komt. Ook willen we laten weten wat de kinderen hier kunnen doen om te helpen. Wij bieden hiervoor gratis lesbrieven aan voor alle niveaus van de basisschool.’

 

Als echte straatartiesten geld ophalen

Er is een speciale lesbrief rondom de huidige problematiek in de Hoorn van Afrika gemaakt en het lied ‘Help het WFP’ wordt bij scholen onder de aandacht gebracht. Bedoeling is dat basisschoolleerlingen het nummer instuderen en dit met elkaar in steden en dorpen op markten en pleinen als echte straatartiesten gaan zingen om zo geld in te zamelen voor het WFP.

 

Single downloaden

Daarnaast roept de organisatie scholen op om in de week van 12 september een themadag of week te organiseren rondom de hongersnood in de Hoorn van Afrika en daarnaast andere inzamelacties te bedenken. De single is ook te downloaden op iTunes. Alle inzamelingen worden gedoneerd op Giro 555.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!