Gerestaureerde Oranjerie Hydepark gereed voor zakelijke gastGerestaureerde Oranjerie Hydepark gereed voor zakelijke gast
Back Back Nieuws

Gerestaureerde Oranjerie Hydepark gereed voor zakelijke gast

05 mei 2017

Oranjerie Hydepark heeft na een grondige restauratie en restyling haar historische grandeur weer terug. Het rijksmonument in Doorn is voortaan het decor van exclusieve zakelijke bijeenkomsten.

Bijeenkomsten naar hoger niveau

'Denk bijvoorbeeld aan directievergaderingen, boardroommeetings, brainstormsessies, congressen, conferenties, seminars en symposia', vertelt Miranda van Maurik, Accountmanager bij Oranjerie Hydepark. 'We bieden bedrijven privacy in een stijlvolle, inspirerende en groene omgeving en helpen bedrijven via onze luxe faciliteiten en foodbeleving om hun bijeenkomst naar een hoger niveau te tillen.'

Salons, vergaderruimtes en terras

Oranjerie Hydepark is gelegen op landgoed Hydepark, tussen Doorn en Driebergen, dichtbij de A12. De locatie heeft een plenaire zaal die plaats biedt aan 100 gasten. Deze ruimte leent zich perfect voor bijvoorbeeld zakelijke presentaties of speeches. Exclusief netwerken of borrelen in stijl kan in de naastgelegen salon. Verder zijn er drie luxueuze subruimtes met alle faciliteiten voor bijvoorbeeld vergaderingen, brainstorms, workshops of break-outsessies.

Zakelijke gasten kunnen tussendoor inspiratie opdoen of even ontspannen in de groene omgeving van het uitgestrekte, historische landgoed. 'En tijdens meerdaagse bijeenkomsten kunnen gasten overnachten in het hotel op het landgoed.'

Exclusieve en warme uitstraling

De oranjerie heeft recent een grondige restauratie ondergaan. Daarbij werden onder meer de authentieke plafondversieringen hersteld, later geplaatste binnenmuren verwijderd en dichtgemetselde ramen weer geopend. Verder is het pand geïsoleerd en voorzien van energiezuinige installaties.

Ook van binnen onderging de oranjerie een metamorfose, waarbij werd gekozen voor veel natuurlijke materialen en stijlvolle kleuren. Zo zijn er onder meer zandkleurige voiles, chique grijze leren stoelen, houten vergadertafels en diepbruine kleuraccenten op de wanden. Samen zorgen ze voor een exclusieve, maar warme uitstraling.

Geïnspireerd op Franse architectuur

Oranjerie Hydepark werd gebouwd tussen 1887 en 1888. Het monument doet met zijn hoge ramen, pilasters, lijsten, balustrades, koepels en rijke versieringen denken aan bijvoorbeeld de Franse paleizen van Versailles. Dat is geen toeval. Architect Jean Nicolas Landré liet zich namelijk inspireren door de eclectische architectuurstijl van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV. De landheer van landgoed Hydepark gebruikte de oranjerie jarenlang om zijn Zuid-Europese potplanten en palmen te beschermen tegen de koude Nederlandse winters.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!