Back Back Nieuws

Gerenoveerde congres- en theaterzaal Spant! heeft inklapbare tribune

14 september 2015
Afgelopen vrijdag 11 september werd de volledig gerenoveerde middenzaal van Spant! officieel geopend. Genodigden ondervonden hoe de theaterzaal met tribune in slechts 5 minuten werd omgebouwd naar een vlakke vloer zaal met horeca elementen.

Meer stoelen, nieuwe techniek
Algemeen directeur Paul Haighton opende het programma. Hij vertelde dat de vernieuwde zaal met de luxe stoelen in capaciteit is gegroeid van 220 naar 275 zitplaatsen. De zaal is voorzien van een technisch zeer geavanceerde tribune waarmee de ombouw naar vlakke vloer in zeer korte tijd plaats vindt. Daarnaast heeft de zaal nieuwe verlichting, een nieuwe geluidsinstallatie en nieuwe luchtbehandeling en airconditioning.

De duurzaamheidsambitie van Spant! heeft een grote rol gespeeld bij de verbouwing. 'Er werd geïnvesteerd in LED-verlichting en warmte terugwininstallaties. Ook is de leverancier van de stoelen JEZET, een van de meest duurzame stoelen/tribune leveranciers'. 

Renovatie onderdeel van grootscheepse verbouwing
Haighton kondigde aan dat de verbouwing van podium twee onderdeel is van een groter renovatieplan: de volledige renovatie van de benedenverdieping van Spant! in de zomer van 2016. Daarin zal onder andere voor het restaurant daglicht vanaf de straat worden gerealiseerd. 

In het pauzemoment daarna kon het publiek vanaf het horecaplein op grote schermen meekijken hoe de middenzaal in enkele minuten omgebouwd werd tot vlakke vloer ruimte. Hiermee is het mogelijk om tijdens een bijeenkomst te variëren in de beleving die een organisatie of een artiest in de zaal voor het publiek wil bewerkstellingen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!