Back Back Nieuws

Gerecyclede PET flessen verwerkt in horeca uniform

12 oktober 2015
Een van de speerpunten van horeca-exploitant HMSHost is een duurzame bedrijfsvoering. Bewuste keuzes worden gemaakt om een balans te bereiken tussen MVO, kosten en kwaliteit. Nieuw is dat de shirts van alle GrabandFly outlets op Schiphol en andere Europese landen zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen.

Op jaarbasis verkoopt HMSHost op Schiphol bijna 3,4 miljoen PET flessen. PET flessen worden op Schiphol apart ingezameld en gerecycled. Samen met de grootste frisdranken partner van HMSHost wereldwijd, Coca-Cola, heeft HMSHost de mogelijkheden onderzocht om PET flessen te recyclen tot polyester die vervolgens in kleding verwerkt kan worden. Samen met kledingleverancier United Oceans, zijn HMSHost en Coca-Cola een traject gestart om verschillende kledinglijnen over te zetten op Recycled-PET.

10 flessen
Na een uitvoerig proces, waarbij diverse verhoudingen tussen katoen en polyester zijn getest, is er een overhemd ontwikkeld dat is gemaakt van 80% gerecyclede PET flessen en 20% katoen. In de overhemden van het to go concept GrabandFly en van Street Food Market in de vernieuwde Lounge 2 op Schiphol, zijn 10 PET flessen verwerkt. Na de introductie van deze shirts op Amsterdam Airport Schiphol, worden deze shirts ook internationaal verder uitgerold, bij alle GrabandFly wereldwijd. Op deze manier tracht HMSHost haar foodprint op de wereld een stukje terug te dringen.

Verduurzaming
‘Wij zijn overtuigd dat wij met deze ontwikkeling weer een stap hebben gezet om onze bedrijfsvoering duurzame te maken. Verduurzaming vindt men terug in vele visies, het omzetten van deze visie in concrete projecten, getuigd dat dit niet alleen mooie woorden zijn maar echt in ons DNA zit. Wij zijn trots op het resultaat en dit is een mooi vervolg op vele andere initiatieven van ons bedrijf, zoals onder andere Made Blue, The Green Range Sandwiches, Fair Trade Coffee’, aldus Bastiaan van Asten, Director Food and Beverage van HMSHost International.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!