Geniet op sfeervol buitenfestival WonderfeelGeniet op sfeervol buitenfestival Wonderfeel
Back Back Nieuws

Geniet op sfeervol buitenfestival Wonderfeel

14 juni 2021

Wonderfeel is het grootste buitenfestival voor klassieke muziek. De zevende editie van het festival in natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland vindt – in aangepaste vorm – plaats op 16, 17 en 18 juli. Geniet op vier podia van zestig optredens van (inter)nationale topartiesten. Van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek.

Coronaproof festival

De organisatie van Wonderfeel heeft in de afgelopen maanden een coronaproof festival vormgegeven. Zo zijn de festivaldagen in tweeën geknipt, is het aantal podia teruggebracht van zeven naar vier en het aantal tickets gereduceerd van bijna tienduizend naar een krappe 3.500. Op het weliswaar afgeslankte, maar nog altijd bijzonder rijke programma staan ruim zestig optredens door ensembles, solisten en dichters, waaronder Holland Baroque, Slagwerk Den Haag, Nederlands Kamerkoor, Stargaze met Pitou, Liza Ferschtman, Busch Trio, Asko|Schönberg, het eigen Wonderfeel Festival Orchestra en topensembles uit Europa zoals Abel Seloacoe, Ballaké Sissoko, Ensemble Jupiter met Lea Desandre en Lyra Pramuk.

Klassieke muziek en meer

Op Wonderfeel beleef je drie dagen lang muziek een losse en toegankelijke sfeer. De klassieke muziek klinkt er in de volle breedte: solo-optredens, kamermuziek en symfonische concerten. Daarnaast is er een ruim aanbod van poëzie, dans, verhalen, muziekdocumentaires en natuurwandelingen. Voor kinderen (t/m 18 jaar gratis toegang) is er een uitgebreid programma met muziektheater, knutselen en workshops. Eten en drinken vind je bij meer dan twintig foodtrucks en het eigen festivalrestaurant.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!